Responsive menu

Alles wat je moet weten over Arnica Boiron

Menu

Arnica Boiron 

Als ambassadrice van Boiron bezocht Evy Gruyaert het hartje van de Vogezen. Tijdens de jaarlijkse Arnica-pluk ontdekte ze waarom dit plantje nu zo’n kalmerende werking heeft op spierpijn en spiervermoeidheid. Kom er net als Evy meer over te weten en laat je overtuigen door de kracht van Arnica; één van de vele natuurlijk, veilige en milieuvriendelijke producten van Boiron
Wat zijn de voordelen van Arnica montana? 

Arnica montana is een meerjarige wilde plant uit de asteraceaefamilie. Het groeit in weilanden op een hoogte van meer dan 800 meter, in alle bergketens van de Vogezen, de Alpen, het Centraal Massief, de Ardèche, de Pyreneeën en de Aveyron. Sinds de oudheid staat het bekend om zijn kalmerende eigenschappen.Waarom kiezen voor verse Arnica Montana planten ?

De Arnica montana wordt met de hand geoogst door professionele plukkers aan het begin van de bloeiperiode, van begin juni tot eind juli. Laboratoires Boiron heeft speciale oogstmethoden gedefinieerd om de kwaliteit van Arnica montana te garanderen en ervoor te zorgen dat de variëteit behouden blijft. Eenmaal geplukt, worden de verse planten binnen maximaal 72 uur naar het laboratorium gestuurd. Deze productiemethode van verse, hele en volledig in bloei staande planten behoudt dus het grootste deel van zijn natuurlijke eigenschappen.

Ontdek het arnica-gamma ?