Responsive menu

De symptomen van uw baby verlichten als hij tandjes krijgt: de troeven van homeopathie

Menu

Ontstoken tandvlees, pijn, lichte diarree, geïrriteerde billetjes, verstoorde slaap … Hoe kunt u de uiteenlopende en soms vage symptomen van uw baby verlichten?
Met homeopathie kunt u deze symptomen globaal aanpakken …

Ouders hebben bij deze symptomen vaak de reflex om paracetamol te geven om de koorts te doen zakken en de pijn te verlichten, soms in combinatie met een lokale of andere, niet-farmacologische oplossing (zoals een gekoelde bijtring).

Het is echter niet nodig om koorts systematisch te behandelen omdat koorts nuttig kan zijn om infecties te bestrijden. Pas vanaf 38,5°C is het eventueel nuttig om medicatie toe te dienen. Wel kunt u snel het algemene ongemak van het kind verminderen (zoals rode billetjes, gloeiende wangen en slaapproblemen). En daarbij kunnen homeopathische geneesmiddelen zeker helpen!

Met homeopathie kunt u namelijk, zonder risico, de uiteenlopende symptomen als gevolg van het doorbreken van de tanden, aanpakken…

Homeopathische geneesmiddelen kunnen nuttig zijn afzonderlijk, of in combinatie met een andere behandeling.
Voor meer informatie, vraag raad aan uw apotheker.

Onze aangepaste geneesmiddelen

Praktische tips, als aanvulling op de geneesmiddelen
− U kunt het doorbreken van de tand versnellen door uw baby een bijtring te geven. Gekoelde bijtringen maken het bovendien mogelijk om het tandvlees te kalmeren met het koude-effect. Vermijd brood of koekjes voor de leeftijd van

1 jaar: uw baby zou zich kunnen verslikken. Wrijf ook niet met een klontje suiker over het tandvlees…

Zie Vaak gestelde vragen van ouders

− Om geïrriteerde billetjes te kalmeren, vervangt u regelmatig de luier van uw baby en brengt u een beschermende crème aan.

Zie ook De symptomen waarmee doorbrekende tandjes gepaard gaan, begrijpen