Responsive menu

Boiron vandaag

Menu

Laboratoires Boiron, een verhaal van een familie en van moed


BOIRON-CARROUSEL-HISTOIRE-BLEU.jpg
Ons bedrijf werd opgericht in 1932 toen Jean en Henri Boiron, wetenschappers en ondernemers in hart en ziel, begonnen zijn aan het avontuur van de homeopathie. Ze richten dan het Centraal Homeopathisch Laboratorium van Frankrijk op.

BOIRON-CARROUSEL-HISTOIRE-BLEU3.jpg

De Laboratoires BOIRON werd opgericht in 1967.

BOIRON-CARROUSEL-HISTOIRE-BLEU5.jpg

In 2011, trouw aan hun waarden en hun voorgeschiedenis, blijven de laboratoria Boiron zeer gehecht aan hun positie als familiaal en onafhankelijk laboratorium; hetgeen een uitzondering is in de internationale farmaceutische wereld.

Zo blijven we meester van onze strategische keuzes en werken we samen met 4000 gepassioneerde mensen aan dit prachtige project.

Foto van Jean en Henri BOIRON

Een passie voor wetenschappelijke nauwkeurigheid en kwaliteit.

Binnen de groep BOIRON verwierven wij een unieke expertise in het produceren van homeopathische geneesmiddelen, het resultaat van meer dan een halve eeuw ervaring en innovatie.

In België, net zoals in Frankrijk, beantwoordt de vervaardiging van homeopathische geneesmiddelen aan de specifieke farmaceutische eisen en voorschriften en voldoet aan de hoogste normen.

Onze distributiefaciliteiten voldoen eveneens aan de goede productiepraktijken en onze teams doen hun uiterste best om geneesmiddelen van de hoogste kwaliteit te leveren met het oog op reactievermogen, service en betrouwbaarheid.

Een passie voor de mens

"De economische prestaties van het bedrijf hangen in sterke mate af van de ontwikkeling van elke werknemer"
Christian Boiron

Sociale dynamiek is gebaseerd op de wil om de beste economische realiteit van de onderneming en de menselijke dimensie te combineren.

Het fundament waarop al onze teams steunen om samen iets op te bouwen bestaat uit:

  • een sterke visie, van het bedrijf: de kwaliteit en de kwantiteit van patiënten levens verhogen over de hele wereld door betrouwbare en hoogwaardige oplossingen te ontwerpen en te garanderen, die het individu respecteren en toelaten zichzelf zonder risico's te verzorgen.
     
  • en onze waarden die het bedriojf zal leiden haar missies te vervullen en om de werkwijze te bepalen: discipline/kwaliteit, durf, engagement en betrokkenheid.

Wij zijn van mening dat een management door ontwikkeling veel effectiever is dan een management door stress. We zetten dit idee om in de praktijk met speciale aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van elke werknemer, door zijn opleiding aan te passen aan zijn ontwikkeling en zorg te dragen voor duidelijke regels, door het integreren van een artistieke aanpak van onze dagelijkse activiteiten.

Communicatie op een eenvoudige, directe en interactieve manier maakt ook deel uit van de dagelijkse gang van zaken om beter te kunnen samenwerken.

Een team ten dienste van de gezondheidszorg

coeur BOIRON

Het Belgische Boiron team bestaat uit +/- 100 personen op het hoofdkantoor gelegen op nr. 5  waaronder de administratieve en financiële zetel, de verkoop en de marketing, human ressources en de distributievestiging van onze geneesmiddelen opgedeeld in een orderopnamedienst via telefoon, een bereidingsteam en een expeditiedienst.