Responsive menu

Nomenclatuur

Menu

Generische Homeopathie

Nomenclatuur van de grondstoffen, verdunningen en farmaceutische vormen


Nomenclatuur in PDF


Inleiding :


Deze nomenclatuur van de homeopathische geneesmiddelen die beschikbaar zijn bij de laboratoria BOIRON is het resultaat van de combinatie van het respect voor de homeopathische traditie met de technische, reglementaire en farmaceutische verplichtingen die van toepassing zijn op alle geneesmiddelen.
 
Alle homeopathische geneesmiddelen die in deze lijst vermeld zijn, zullen aan de arts, de apotheker en de patiënt alle garanties bieden van kwaliteit en betrouwbaarheid voor een optimale doeltreffendheid en een volledige onschadelijkheid.
 
De grondstoffen worden op een strenge wijze geselecteerd en ze worden verwerkt met inachtneming van de Goede Praktijken voor de Fabricage (GMP) en de farmaceutische reglementering.
De wetenschappelijke dossiers en de registratiedossiers die opgesteld zijn voor de homeopathische geneesmiddelen met als doel hun aanwezigheid op de Europese markt en in de wereld te bestendigen, zijn ook van die aard dat ze een constante Kwaliteit verzekeren, alsook een perfecte traceerbaarheid vanaf de selectie van de grondstoffen tot de distributie van de afgewerkte producten.
 
De farmaceutische regels of de werkveiligheid leiden er ons soms toe om de aflevering van bepaalde verdunningen of farmaceutische vormen te beperken. Deze nomenclatuur evolueert dus continu et wordt ongeveer twee maal per maand bijgewerkt op deze pagina. Dit biedt echter een waarborg voor de betrouwbaarheid en de reproduceerbaarheid van de werking van de homeopathische geneesmiddelen.
 
De nomenclatuurtabel beschrijft voor elke grondstof :

Oorsprong :


Homeopathische geneesmiddelen worden uitgaande van grondstoffen van plantaardige, dierlijke of chemische oorsprong bereid.
 
1e kolom in de tabel : benaming van de grondstof.
 
2e kolom in de tabel : indicatie van de beschikbaarheid van de moedertinctuur.
 
 

Verdunningen :

 
Hahnemann-verdunningen
 
. Decimale  (3e kolom) :   beschikbaar vanaf de aangegeven verdunning tot D30
. Centesimale (4e kolom) : beschikbaar vanaf de aangegeven verdunning tot 30CH
 
 
Korsakoff-verdunningen (5e kolom):
 
De beschikbaarheid van de verschillende grondstoffen in verschillende verdunningen is in de tabel weergegeven en betreft de volgende verdunningen : 6K, 12K, 30K, 200K, MK, XMK, LMK, CMK.
 
Beschikbare Korsakoff-verdunningen :
6, 12, 30, 200 K
6, 12, 30, 200, 1000 K
6, 12, 30, 200, 1000, 10 000 K
6, 12, 30, 200, 1000, 10 000, 50 000 K
6, 12, 30, 200, 1000, 10 000, 50 000, 100 000 K
 
 
Bijzonderheden :

De isotherapeutica die uitgaande van allopathische geneesmiddelen bereid worden, zijn op aanvraag beschikbaar in CH-verdunningen en in Korsakoff-verdunningen (tot XMK). Ze zijn niet opgenomen in deze lijst.
 
Galenische vormen :

 • Tubes granulen
 • Dosissen globulen
 • Gelulen
 • Tabletten
 • Trituraties (30g, 50g)
 • Druppels  (30ml, 60ml, 125ml, 250ml)
 • Drinkbare ampullen
 • Zalven  (30g, 50g)
 • Zetpillen
 
NOTA BENE
 
Volgende bereidingen kunnen worden aangemaakt:
 
 • Kuren die tot 8 verschillende producten kunnen bevatten. Ieder product kan hierin voorkomen in de verschillende voorgeschreven verdunningen.
 •  Alle andere magistrale bereidingen (flesjes, trituraties, enz...) die tot 10 verschillende componenten kunnen bevatten.  In dit geval komt elke component overeen met één product in één enkele verdunning. 

Deze bereidingen zullen zowel de wettelijke regels betreffende de etikettering respecteren, als de verplichtingen inzake traceerbaarheid.
 
Al onze teams staan uiteraard klaar om u verder te helpen indien u verdere inlichtingen wenst.

Nomenclatuur in PDF