logo boiron

Boiron bedankt de apothekers voor hun harde werk en goede raad

Brussel, 25 september 2020 – Naar aanleiding van de Werelddag van de Apotheker wil Boiron al deze heldenvan de eerste lijn danken voor hun dagelijkse inzet.

Brussel, 25 september 2020 – Naar aanleiding van de Werelddag van de Apotheker wil Boiron al deze helden
van de eerste lijn danken voor hun dagelijkse inzet.

Elke dag opnieuw staat de apotheker klaar met hulp en
advies voor al wie met kleine en grote zorgen de apotheek binnenstapt.

Volgens een onderzoek van Solidarisi hebben twee Belgen op drie in 2019 aan zelfmedicatie gedaan. Hoewel dit een wijdverspreide praktijk is, mag je in geen geval de onmisbare raad van de apotheker in de wind slaan. Als farmaceutisch bedrijf is Boiron zich maar al te goed bewust én overtuigd van de essentiële rol die de apotheker speelt als eerstelijnsgezondheidsadviseur.

Daarom ondersteunt Boiron deze week de campagne die aan de apothekers is gewijd en waarmee zij nogmaals hun beschikbaarheid bewijzen door samen met hun patiënten hun medicijnkastje te controleren. Dit initiatief past in de campagne 'Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid', een initiatief van meerdere beroepsorganisaties van Belgische apothekersii in samenwerking met Bachiiii.

Het doel van deze actie is ervoor te zorgen dat iedereen thuis kan beschikken over een gezinsapotheek op maat van zijn behoeften.

Boiron wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om de apothekers te bedanken voor hun begeleiding en hun goede raad bij de aflevering van hun homeopathische geneesmiddelen. De belangrijkste bezorgdheid van Boiron, net zoals die van de apotheker, is om patiënten zich te helpen verzorgen zonder schade te berokkenen. We bieden hen een menselijke en rigoureus wetenschappelijke therapie aan. Ons engagement naar gezondheidsprofessionals en patiënten toe ligt in ons aanbod aan kwaliteitsvolle en uiterst betrouwbare geneesmiddelen. Onze gezondheid verdient immers het grootste respect.

Iedereen heeft het kunnen vaststellen tijdens de coronacrisis: de apothekers hebben hun post nooit verlaten. Zij zijn beschikbaar gebleven voor al wie nood had aan hun hulp. Daarom willen we tijdens deze Week van de Apotheker bijzondere aandacht aan hen schenken! We danken hen voor hun beschikbaarheid en hun bedachtzame adviezen.

Bertrand Duquesne, CEO van Boiron

i Het onderzoek "Vous, vos médicaments et votre pharmacien" ('U, uw geneesmiddelen en uw apotheker') is integraal in te
kijken op: https://www.institut-solidaris.be/wp-content/uploads/2018/12/Enquete_Medicaments_final-web.pdf
ii APB, UUP, UPB/AVB, VAN, Ophaco
iii Belgische vereniging van ondernemingen in de sector van de vrij te verkopen gezondheidsproducten.