logo boiron
Arnica montana

De weldaden van Arnica

Dagelijks leven
Tijd om te lezen: 5 min

Kom meer te weten over Arnica montana en al zijn weldaden.

Wat zijn de voordelen van Arnica?

De effecten van Arnica zijn talrijk, want het is een plant die rijk is aan meer dan 150 werkzame therapeutische stoffen (1)(2). Daarom heeft de vraag "Wanneer Arnica gebruiken?" vele antwoorden. Arnica heeft al 3 belangrijke eigenschappen: het is ontstekingsremmend, pijnstillend en verzachtend. Het is een natuurlijk pijnstillend middel dat spierspanning verlicht. Het kan zeer effectief zijn bij het verminderen van hematomen. En het verzacht gewrichtspijnen en pijn door artritis. Maar Arnica heeft nog vele andere deugden. Het is ook genezend, antioxidant, vaatbeschermend, venotonisch, enz.(1)(2)

Ontdek meer over Arnica montana
arnica

Arnica verdient al ons respect

De voordelen van Arnica zijn talrijk en al heel lang bekend. En wij, Laboratoires Boiron, doen ons uiterste best om ze te bewaren en ten dienste te stellen van je gezondheid want je gezondheid verdient het grootste respect. Van het kweken en oogsten van de planten tot hun transformatie in gezondheidsoplossingen.

1 - Pinkas M., Pinchon T.M. Arnica montana L. (Asteraceae) ; in Cornillot : Acupunture & Médecine traditionnelle chinoise, Phytothérapie & Aromathérapie, Homéopathie. Ed. Fison-Roche, 1996, 77-83.
2 - Hänsel R., Keller K., Rimpler H., Schneider G. Hagers Handbuch der Pharmazeutischen Praxis 5. Auflage. Springer Verlag, Berlin, 1992, Band 4 : Drogen A-D, 345.