logo boiron
Arnica montana

De weldaden van Arnica

Dagelijks leven
Tijd om te lezen: 5 min

Delen op

Kom meer te weten over Arnica montana en al zijn weldaden.

Wat zijn de voordelen van Arnica?

De effecten van Arnica zijn talrijk, want het is een plant die rijk is aan meer dan 150 werkzame therapeutische stoffen (1)(2). Daarom heeft de vraag "Wanneer Arnica gebruiken?" vele antwoorden. Arnica heeft al 3 belangrijke eigenschappen: het is ontstekingsremmend, pijnstillend en verzachtend. Het is een natuurlijk pijnstillend middel dat spierspanning verlicht. Het kan zeer effectief zijn bij het verminderen van hematomen. En het verzacht gewrichtspijnen en pijn door artritis. Maar Arnica heeft nog vele andere deugden. Het is ook genezend, antioxidant, vaatbeschermend, venotonisch, enz.(1)(2)

Ontdek meer over Arnica montana
arnica

Arnica verdient al ons respect

De voordelen van Arnica zijn talrijk en al heel lang bekend. En wij, Laboratoires Boiron, doen ons uiterste best om ze te bewaren en ten dienste te stellen van je gezondheid want je gezondheid verdient het grootste respect. Van het kweken en oogsten van de planten tot hun transformatie in gezondheidsoplossingen.

Arnica montana is nu verkrijgbaar in verschillende vormen, en kan aan alle behoeften worden aangepast.
In rolvorm bijvoorbeeld, waarmee je een maximaal aantal spanningspunten in je lichaam kan aanpakken.
In crèmeformaat is het vooral de bondgenoot van sportbeoefenaars, omdat het ideaal is voor massages of zelfmassages die het lichamelijk herstel en het welzijn na een sportsessie bevorderen.

Arnica wordt ook gebruikt in cosmetische bereidingen

Evy gruyaert, Arnica ambassadrice

Als ambassadrice voor Boiron trok Evy Gruyaert in juni 2020 naar het hart van de Vogezen voor de jaarlijkse Arnica montana-oogst. Zij ontdekte de kalmerende eigenschappen van deze plant en het effect ervan op spierpijn en vermoeidheid. Kom net als Evy meer te weten en laat je overtuigen door de kracht van Arnica, één van de vele natuurlijke, veilige en ecologische producten van Boiron.

Arnica montana
samen met evy gruyaert

Arnica montana samen met evy gruyaert

1 - Pinkas M., Pinchon T.M. Arnica montana L. (Asteraceae) ; in Cornillot : Acupunture & Médecine traditionnelle chinoise, Phytothérapie & Aromathérapie, Homéopathie. Ed. Fison-Roche, 1996, 77-83.
2 - Hänsel R., Keller K., Rimpler H., Schneider G. Hagers Handbuch der Pharmazeutischen Praxis 5. Auflage. Springer Verlag, Berlin, 1992, Band 4 : Drogen A-D, 345.