logo boiron

Vind een gezondheidsprofessional die homeopathie beoefent

Voer uw locatie in en selecteer de specialiteit die u zoekt. Op deze manier kunt u gezondheidsprofessionals en apotheken* in uw omgeving vinden die homeopathie in hun praktijk beoefenen.

Homeopathie: een globale aanpak van de patiënt

Waarom is elke voorschrift uniek en alleen voor u bestemd?

De keuze voor een homeopathische geneesmiddel wordt bepaald door welke symptomen geobserveerd worden alsook hoe deze geuit worden door de patiënt. Een eenvoudige "verkoudheid" kan zich uiten op verschillende manieren: wanneer is de verkoudheid verschenen? Hoe manifesteert het zich? Wat maakt dat een patiënt zich beter of slechter voelt? Deze informatie stelt uw gezondheidsprofessional in staat om u de meest geschikte homeopathische geneesmiddelen aan te raden.

U beter leren kennen om u beter te kunnen behandelen

Een consultatie bij een homeopathische arts is zoals een gewone consultatie: een volledig klinisch onderzoek, een interview en eventueel aanvullende analyses. Maar naast deze eerste evaluatie zal de arts interesse tonen in u, uw geschiedenis, uw familiale voorgeschiedenis, uw levensomstandigheden... De actieve luisterhouding van de homeopathische arts zal leiden tot een zeer grondig onderzoek om geen enkele vraag onbeantwoord te laten. Elk detail is belangrijk om de best mogelijke behandeling te kiezen. Uit de vele beschikbare tools zal hij de beste combinatie vinden tussen conventionele geneeskunde en homeopathie.

*De lijst van apotheken is niet volledig, maar het kan u reeds helpen om in contact te komen met een apotheek die homeopathisch advies geeft.