logo boiron

Onze homeopathische geneesmiddelen op maat

De generische homeopathische geneesmiddelen kunnen verschillende aandoeningen behandelen en verschillende ziektes kunnen door éénzelfde geneesmiddel behandeld worden.

Bekijk onze Nomenclatuur
homeopathische geneesmiddelen

In de homeopathie bestaan er 2 grote families geneesmiddelen

 1. Sommige homeopathische geneesmiddelen hebben geen therapeutische indicatie en geen bijsluiter.
  Wat is hiervoor de reden? In de homeopathie kan eenzelfde geneesmiddel gebruikt worden om verschillende aandoeningen te behandelen (bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen en slaapstoornissen). Anderzijds kan eenzelfde aandoening (bijvoorbeeld verkoudheid) behandeld worden met verschillende geneesmiddelen, gekozen in functie van de patiënt. Het is aan de gezondheidsprofessional om te beslissen welke en hoe ze te gebruiken.
  Deze geneesmiddelen zonder therapeutische indicatie worden meestal voorgesteld in tubes en dosissen (traditionele presentaties in de homeopathie) en zijn herkenbaar aan hun latijnse benaming.
 2. Andere homeopathische geneesmiddelen hebben een therapeutische indicatie.
  Hun samenstelling (in de meeste gevallen een combinatie van meerdere geneesmiddelen) werd optimaal ontwikkeld om gezondheidsproblemen te verzorgen zoals een verkoudheid, hoest, opvliegers, enz. De patiënt kan alle informatie terugvinden op de verpakking en in de bijsluiter.
  Deze geneesmiddelen komen voor in de vorm van tubes, unidosissen, tabletten, gels, zalven, siropen, oogdruppels,... Ze hebben geen latijnse benaming maar een merknaam die eigendom is van het labo.

Vraag raad aan uw gezondheidsprofessional, arts, apotheker, vroedvrouw,...

Onze nomenclatuur

Homeopathische geneesmiddelen op maat gemaakt in Brussel

Onze nomenclatuur van de homeopathische geneesmiddelen, die beschikbaar zijn bij de laboratoires BOIRON, is het resultaat van de combinatie van het respect voor de homeopathische traditie met de technische, reglementaire en farmaceutische verplichtingen die van toepassing zijn op alle geneesmiddelen.

Alle homeopathische geneesmiddelen die in deze lijst vermeld zijn, zullen aan de arts, de apotheker en de patiënt alle garanties bieden van kwaliteit en betrouwbaarheid voor een optimale doeltreffendheid en een volledige onschadelijkheid.

De grondstoffen worden op een strenge wijze geselecteerd en ze worden verwerkt met inachtneming van de Goede Praktijken voor de Fabricage (GMP) en de farmaceutische reglementering.

De wetenschappelijke dossiers en de registratiedossiers die opgesteld zijn voor de homeopathische geneesmiddelen met als doel hun aanwezigheid op de Europese markt en in de wereld te bestendigen, zijn ook van die aard dat ze een constante kwaliteit verzekeren, alsook een perfecte traceerbaarheid vanaf de selectie van de grondstoffen tot de distributie van de afgewerkte producten.

De farmaceutische regels of de werkveiligheid leiden er ons soms toe om de aflevering van bepaalde verdunningen of farmaceutische vormen te beperken. Deze nomenclatuur evolueert dus continu en wordt één maal per maand bijgewerkt op deze pagina. Dit biedt echter een waarborg voor de betrouwbaarheid en de reproduceerbaarheid van de werking van de homeopathische geneesmiddelen.

Bekijk onze Nomenclatuur

Hoe interpreteer ik de nomenclatuur?

De tabel met de nomenclatuur beschrijft voor elke homeopathische stam de benaming ervan (eerste kolom) en de beschikbaarheid van de moedertinctuur (tweede kolom) en van de dynamisaties (volgende kolommen):
. Decimale Hahnemann-verdunningen: beschikbaar vanaf de aangegeven verdunning tot D30
. Centesimale Hahnemann-verdunningen: beschikbaar vanaf de aangegeven verdunning tot 30CH
- Korsakoff-verdunningen: de beschikbaarheid van de verschillende verdunningen is in de tabel weergegeven en betreft de volgende verdunningen :

6K, 12K, 30K, 200K, MK, XMK, LMK, CMK.

 • 6, 12, 30, 200 K
 • 6, 12, 30, 200, 1000 K
 • 6, 12, 30, 200, 1000, 10 000 K
 • 6, 12, 30, 200, 1000, 10 000, 50 000 K
 • 6, 12, 30, 200, 1000, 10 000, 50 000, 100 000 K

- LM of vijftig millesimale: beschikbaar tot de hoogte aangegeven in de tabel
Andere verdunningen kunnen gemaakt worden op aanvraag.

Bijzonderheden: de isotherapeutica die uitgaande van allopathische geneesmiddelen bereid worden, zijn op aanvraag beschikbaar in CH-verdunningen en in Korsakoff-verdunningen. Ze zijn niet opgenomen in deze lijst.

De beschikbare galenische vormen zijn :

 • Tubes en potjes granulen
 • Dosissen en potjes globulen
 • Gelulen met globulen of poeder
 • Tabletten
 • Trituraties (30g, 50g)
 • Druppels (30ml, 60ml, 125ml, 250ml)
 • Drinkbare ampullen
 • Zalven (30g, 50g)
 • Zetpillen
 • Ovulen

Vind een gezondheidsprofessional die homeopathie beoefent