logo boiron
Sporten hervatten

Sporten hervatten

Fysieke kwaaltjes en sport
Tijd om te lezen: 5 min

Homeopathie en sport: Homeopathische geneesmiddelen kunnen ingenomen worden bij krampen, spierpijn en spiervermoeidheid. En dit...

Homeopathie en sport

Homeopathische geneesmiddelen kunnen ingenomen worden bij krampen, spierpijn en spiervermoeidheid. En dit niet alleen bij het sporten, maar ook bij andere vormen van fysische inspanningen.

Ze zijn eenvoudig in het gebruik, ongeacht de activiteit, en kunnen makkelijk worden meegenomen. Bovendien heb je geen water nodig voor de inname van deze geneesmiddelen

Praat met je apotheker of dokter, zij kunnen je homeopathische geneesmiddelen adviseren of voorschrijven die perfect afgestemd zijn op je noden.

De homeopathische geneesmiddelen werken op 3 niveaus

  1. Voor de inspanning; om je lichaam voor te bereiden op een – al dan niet zware – fysieke inspanning.
  2. Tijdens de inspanning om krampen te voorkomen.
  3. Tijdens de recuperatie: om spierpijn en -vermoeidheid sneller te laten verdwijnen
Ontdek onze producten voor sporters
Een goede voorbereiding om krampen en spierpijn te vermijden

Een goede voorbereiding om
krampen en spierpijn te
vermijden

Wanneer je sport, regelmatig of eerder occasioneel, word je geconfronteerd met krampen, spierpijn en zelfs spiervermoeidheid.

Spierpijn treedt meestal onmiddelijk na de inspanning of enkele uren later op. Ze bereikt haar piek vaak 2 dagen nadien. Spierpijn is het resultaat van zeer kleine letsels van de spiervezels die zich vertalen in een acute en continue pijn, wat leidt tot een vermoeidheid van de spieren. Ze komen voor wanneer de uitgevoerde fysieke activiteit overmatig of slecht voorbereid is.

Krampen komen tot uiting als een plotselinge, onbewuste en pijnlijke spiercontractie, met een maximale duur van een paar minuten. Spierkrampen verdwijnen spontaan en gaan meestal niet gepaard met napijn. Spierkramp kan optreden tijdens het sporten of na de inspanning. De meest voorkomende oorzaak is uitdroging en verlies van zout door zwaar zweten.

De spiervermoeidheid is een punctueel verschijnsel dat verschijnt na een fysieke inspanning of kan verband houden met een accumulatie van herhaalde inspanningen. Krampen, spiertrillingen en spierpijn kondigen vaak het begin aan van spiervermoeidheid.

Een verstuiking is een traumatisch letsel aan een gewricht als gevolg van de abrupte verwringing ervan, met uitrekking of scheuring van de ligamenten, zonder permanente verplaatsing van de gewrichtsvlakken (ontwrichting). Een blauwe plek of ecchymose ontstaat vaak als gevolg van een verstuiking. Ze wordt gevormd door bloed dat uit de bloedvaten ontsnapt en in zich in de huid vastzet. Haar aanblik hangt af van de ernst van de schok en de doorbloeding van het getroffen gebied.

Sporten hervatten

Hoe krampen en spierpijn
vermijden?

Warm de spieren daarom goed op, stretch voor en vooral na de inspanning. In combinatie met homeopathische geneesmiddelen kunt u topprestaties neerzetten.

  • Sport regelmatig
  • Hou rekening met je ritme en fysieke conditie
  • Warm op voor je begint en stretch eens je klaar bent. Door te rekken en de samentrekking af te wisselen help je de bloedcirculatie te versnellen.
  • Hydrateer je voldoende voor, tijdens en na de sportieve inspanning
  • Eet goed en gezond om uw lichaam aan voldoende voedselinname te voorzien. Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium en vitamines om je reserves op te laden.
  • Rust om het herstel na het sporten te optimaliseren.