logo boiron

8 maart, Internationale Vrouwendag

Als het om gezondheid gaat, zitten vrouwen en mannen niet in hetzelfde schuitje!

Vandaag de dag, zijn er nog steeds ongelijkheden tussen mannen en vrouwen op sociaal en professioneel vlak; er moet nog steeds een strijd gevoerd worden.

Er is echter één gebied waar we geen gelijkheid moeten eisen, maar moeten werken aan de erkenning van de verschillen: onze gezondheid! Op het vlak van  geneeskunde zijn er inderdaad “ongelijkheden". Er zijn onmiskenbaar specifieke verschillen als gevolg van chromosomale, fysiologische en hormonale verschillen.

Boiron wilt zich dan ook inzetten voor de gezondheid van vrouwen.

Om te informeren, preventie te bevorderen, de chroniciteit te limiteren en aandoeningen en ziektes te beperken, lanceren de Laboratoires Boiron een reeks communicaties over de gezondheid van vrouwen.

Via deze regelmatige informatie momenten, zal Boiron zijn expertise, kennis en ervaring in de gezondheid ten dienste stellen van vrouwen en hun specifieke behoeften.

Laboratoires Boiron en de UNESCO-leerstoel voor seksuele gezondheid en mensenrechten kondigen een samenwerking aan. Samen willen we vrouwen bewuster maken van hun seksuele gezondheid en hun rechten, waaronder het belang van het recht om zelf keuzes te maken voor hun gezondheid.

Lees het persbericht