logo boiron
Homeopathie en ondersteunende zorg in de oncologie

Homeopathie en ondersteunende zorg in de oncologie

Dagelijks leven
Tijd om te lezen: 5 min

Beter leven met kanker... Welke mogelijkheden bestaan er? Tijdens de behandeling kan een kankerpatiënt worden...

Beter leven met kanker, welke mogelijkheden bestaan er?

Tijdens de behandeling kan een kankerpatiënt worden geconfronteerd met ongewenste bijwerkingen.

Iedereen reageert anders. Er zijn echter altijd manieren om de bijwerkingen draaglijk te maken en de levenskwaliteit zo normaal mogelijk te houden, ongeacht de situatie.
Deze oplossingen van ondersteunende zorg(1) in het algemeen en het belang en nut van homeopathische geneesmiddelen staan beschreven in dit boekje dat de lezer uitnodigt om te:

  • Begrijpen: De redenen of manifestaties van bepaalde symptomen of bijwerkingen begrijpen.
  • Ontdekken: Ontdek oplossingen om de bijwerkingen van de behandelingen en de ziekte beter te kunnen verdragen en de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.
  • Handelen: Door advies in te winnen bij de zorgverleners die de patiënt omringen.

Homeopathie kan kanker niet genezen, maar is een waardevol hulpmiddel. Zoals andere vormen van ondersteunende zorgmethoden kan het de algemene toestand van de patiënt en zijn reactie op bepaalde bijwerkingen van de behandeling of ziekte in elk stadium helpen te verbeteren.
Naast de oncoloog kunnen dus ook de homeopathische arts en apotheker de patiënt begeleiden tijdens zijn behandeling.

Dit boekje kwam tot stand in samenwerking met prof. Ivan KRAKOWSKI, medisch oncoloog en voorzitter van AFSOS(2), met specialisten in de homeopathie en met patiënten.

oncologie
Download de brochure 'Beter leven met kanker'

1 - ondersteunende zorg in de oncologie: “alle zorg en ondersteuning die mensen met een ernstige ziekte nodig hebben tijdens hun specifieke behandeling en zolang de ziekte duurt”
2 - Association Francophone des Soins Oncologiques de Support

De positieve effecten van homeopathische behandelingen in de oncologische ondersteunende zorg

Een recente studie, gepubliceerd in het tijdschrift The Oncologist, toont de positieve effecten aan van homeopathische behandelingen, in aanvulling van allopathische behandelingen, op de levenskwaliteit van longkankerpatiënten, en ook op hun overleving.

Lees de studie

Zonder de steun van mijn arts gedurende heel mijn lange parcours, zou ik werkelijk in de kou zijn blijven staan. De kankerbehandeling is zwaar, zeer zwaar, en ik begrijp nu dat het vandaag de dag van essentieel belang is om deze te ondersteunen en te begeleiden! Dankzij mijn arts heb ik een optimale revalidatie achter de rug en heb ik het traject van behandelingen praktisch zonder neveneffecten kunnen afleggen, ondersteund door homeopathie.

Sylvie

Nadat de diagnose van borstkanker werd gesteld, moest ik chemotherapie ondergaan. Ik zag dat eerst niet zitten, ik word al misselijk in de wagen, wat zou die chemo dan wel niet met me doen? Een apotheker adviseerde me homeopathie om beter gewapend te zijn tegen de bijwerkingen van de behandeling. Ik sprak erover met de oncoloog en die had geen bezwaar zolang ik ook maar de voorgeschreven therapie opvolgde. En ik heb die chemosessies wonderwel doorstaan. Ik was totaal niet ziek tijdens mijn zware chemokuur, kon de neveneffecten goed de baas en alles was voor mij draaglijk.

Ariette