logo boiron
Pink oktober en borstkanker

Pink oktober en borstkanker

Dagelijks leven
Tijd om te lezen: 5 min

Elk jaar in oktober vestigt de campagne tegen borstkanker de aandacht op vroegtijdige opsporing en wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar de ziekte.

Pink oktober, een sensibiliseringscampagne met roze lintjes

De maand oktober is traditioneel gewijd aan de preventie van borstkanker en aan de sensibilisering van vrouwen voor het belang van vroegtijdige opsporing.

Pink oktober, in 1985 opgericht, is een jaarlijkse campagne om meer bekendheid te geven aan borstkankerscreening en om geld in te zamelen voor onderzoek. Het is ook een periode waarin de nadruk wordt gelegd op voorlichting en preventie. Tegelijkertijd krijgen (ex)kankerpatiënten ook extra steun in oktober.

De Pink Ribbon-campagne mobiliseert verenigingen en gezondheidswerkers rond de opsporing van de ziekte door het organiseren van workshops, conferenties maar ook wandelingen en wedstrijden zoals de Roze Mars, Race for the Cure, Walk for Think Pink Camino 2021, AG Antwerp Short Run & 10 miles, Athora Great Bruges Marathon 2021, enz.

Steun Think Pink

Homeopathie, een integratieve therapeutische zorg

Omdat kanker je wereld werkelijk overhoop haalt en verder gaat dan enkel lichamelijke gevolgen, is het heel belangrijk om vanaf de diagnose alle therapeutische behandelingen te integreren die bijdragen tot de verbetering van de levenskwaliteit voor, tijdens en na de behandeling.

Hoewel homeopathie borstkanker niet rechtstreeks behandelt, vult zij de basisbehandelingen aan om patiënten te helpen beter met hun behandeling om te gaan door hun levenskwaliteit te verbeteren.

Homeopathie wordt veel gebruikt bij kanker en heeft het voordeel dat er geen bijwerkingen of wisselwerkingen met andere behandelingen optreden. Homeopathie komt de behoeften van patiënten tegemoet tijdens het hele behandelingsproces zonder verslaving te veroorzaken. Homeopathie kan helpen vanaf de diagnose, tijdens de behandeling en na kanker.

60% van de kankerpatiënten gebruikt integratieve geneeskunde om hen te helpen beter met hun behandeling om te gaan(1).

Lees ons artikel: Homeopathie en ondersteunende zorg in de oncologie

1 - Legrand A. Étude de la prévalence de l’utilisation des médecines complémentaires par les patients atteints de cancer : à partir de 535 questionnaires recueillis d’avril à juin 2017 à Strasbourg. Thèse de médecine 2018.