logo boiron
tandpijn verlichten

Hoe tandpijn bij kinderen verlichten?

Pediatrie
Tijd om te lezen: 5 min

Het verschijnen van de eerste tand is een gebeurtenis die een fotoshoot waardig is. Deze ontwikkelingsperiode is echter vaak pijnlijk voor de baby en stressvol voor ouders die zich machteloos voelen. Gelukkig zijn er methoden om de pijn van de baby te verlichten, zoals aangetoond door Dr. Popowski, kinderarts.

Tandpijn bij kind verlichten

Onderscheid tussen tandjes krijgen en tanduitbarsting

20, dit is het aantal melktanden dat in het tandvlees zal migreren, de weg vrijmaakt voor de permanente tanden en uw kind kwelt.

Een proces dat is opgedeeld in twee fasen:

  1. Het begint met het krijgen van de eerste tandjes, die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaakte ongemak. “Het begint vanaf het moment dat het kind ongeveer 1 maand begint te kwijlen. Hij kwijlt veel en kwijlt omdat hij zijn speeksel nog niet heeft ingeslikt. Dit eerste gebit gaat ongeveer 3 jaar mee.
  2. Een periode van rust wordt onderbroken wanneer de vier kiezen verschijnen rond de leeftijd van 6 jaar

De tanduitbarsting duurt 2 dagen tot maximaal 10 dagen. De tand komt er eindelijk uit en het tandvlees is erg hard. “Als de tand er niet uit wil, kan er zelfs een blauwe plek ontstaan. Je kunt voorzichtig op het tandvlees wrijven met een theelepel of suiker om het 'deksel' boven de tand te verwijderen en zo te helpen het naar buiten te laten komen', legt Dr. Popowski uit.

Pijn verlichten: ieder zijn eigen methode

Als het gaat om het vinden van oplossingen om hun lijden te verzachten, heeft elk kind zijn voorkeuren. Wat voor Léa effectief is, hoeft niet per se voor Max effectief te zijn, dus de ouders zullen verschillende technieken testen.

“We kunnen de bijtring of koudheid proberen. Andere kinderen laten hun tandvlees graag met hun vingers masseren, sommigen masseren zichzelf.”

Als hij de neiging heeft om zijn kaken op elkaar te klemmen, zijn vingers in zijn mond te steken of krachtig op zijn fopspeen te kauwen, probeert hij zichzelf gewoon een goed gevoel te geven.

Homeopathie biedt een oplossing

Zoals bij alle pathologieën, grijpt de homeopathische geneeskunde in volgens de beschreven symptomen. Het is veilig en heeft geen bijwerkingen. Het kan helpen bij het voorkomen van pijn bij baby's van 0 tot 12 maanden en bij het beheersen van kinderziektes. Omdat sommige kinderen min of meer gevoelig zijn voor pijn, verschillen de medicijnen. Ze kunnen onder andere een angstige peuter verlichten die 's nachts niet slaapt en alleen in je armen of in de auto kalmeert.

De arts kan ook een behandeling toedienen aan een baby die lijdt aan zure diarree met zeer rode billen of aan iemand die gele diarree heeft zonder irritatie. Homeopathie kan vooral helpen bij een kleintje dat veel kwijlt en licht bloedend tandvlees heeft.

Aarzel niet om een ​​apotheker of een homeopaat te raadplegen die u kan adviseren over de te volgen behandeling.