logo boiron
Verkoudheid

Verkoudheid

KNO
Tijd om te lezen: 5 min

Denk aan homeopathie : Of je nu thuis, op school of op het werk bent, als het verkoudheidseizoen aangebroken is, is het...

verkoudheid

Verkoudheid vermijden

Er zijn een aantal zeer eenvoudige dingen die je kan doen om dagelijks voor je gezondheid te zorgen en het doorgeven van een verkoudheid te vermijden:

  • Houd de temperatuur van je kamers tussen 18°C en 20°C om een warme en droge atmosfeer te vermijden.
  • Gebruik zakdoeken zodra je je neus snuit. Gooi de zakdoek na gebruik weg.
  • Vermijd, indien mogelijk, drukke plaatsen zoals het openbaar vervoer.
  • Beperk direct fysiek contact. Je kunt bijvoorbeeld de mensen om je heen met een gebaar begroeten. En indirect contact, zoals het delen van uw persoonlijke bezittingen.
  • Vermijd het aanraken van je neus, ogen en mond om virussen en bacteriën buiten te houden.
  • Verlucht je huis regelmatig. Een gesloten ruimte bevordert de verspreiding van virussen.
  • Was je handen vaak. Vooral na het snuiten van je neus, hoesten of niezen. Als je geen zeep kunt gebruiken, schaf dan een hydro-alcoholische oplossing aan.

Denk aan homeopathie

Of je nu thuis, op school of op het werk bent, als het verkoudheidseizoen aangebroken is, is het moeilijk om eraan te ontsnappen! Meer dan 200 virussen kunnen de oorzaak zijn van een verkoudheid, dus het is vrijwel onmogelijk om deze allemaal te weerstaan.

En ja akkoord: er bestaat wel erger dan een verkoudheid. Maar soms kunnen de symptomen zo storend zijn dat we enkele dagen verzwakt zijn. Kinderen zijn nog extra gevoelig voor verkoudheden. Voornamelijk omdat hun immuumsysteem, dat nog in volle ontwikkeling is, fragieler is dan dat van volwassenen en ze komen daarnaast ook meer in contact met virussen.

Gelukkig bestaan er oplossingen. Maar er moet gereageerd worden vanaf de eerste symptomen.

Homeopathie helpt je om de herfst en winter onder goede omstandigheden door te komen.

Homeopathie is een geneeswijze met respect voor het lichaam. Een homeopathisch geneesmiddel gebruiken, is de keuze maken voor een oplossing tegen de symptomen van een verkoudheid voor de hele familie, zonder ongewenste effecten en zonder interacties met andere geneesmiddelen

Praat erover met je apotheker of arts, zij kunnen je advies geven en u homeopathische geneesmiddelen voorschrijven op basis van je symptomen.