logo boiron
Vertrek goed voorbereid op skivakantie

Vertrek goed voorbereid op skivakantie

Dagelijks leven
Tijd om te lezen: 5 min

Van zodra de eerste sneeuwvlokken vallen in onze favoriete skiresorts, staan we te popelen om op onze ski's of snowboard te stappen en met vrienden of familie de hellingen af te slalommen. Maar je moet goed voorbereid zijn!

Wat moet je meenemen op skivakantie?

Wanneer de skivakantie nadert, is het voorbereiden van je reistas de eerste grote stap. Het is een stressvolle en spannende tijd als je je hele huis mee wilt nemen. Je moet voorbereid zijn op elke situatie... En je spullen moeten ook in je valies geraken!

Om je te helpen, hebben we een korte lijst van benodigdheden samengesteld die onmisbaar zijn voor je skivakantie.

Checklist voor je skivakantie

Checklist voor je skivakantie

Dit is wat je absoluut moet inpakken voor je skivakantie. Vergeet niet voldoende reservekleding mee te nemen afhankelijk van de duur van je verblijf.

 • Skipak of -broek + waterdicht skijas
 • Warm en ademend thermisch T-shirt (1e laag)
 • Een ademend fleece vest (2e laag)
 • Een skimasker of zonnebril (bij voorkeur gepolariseerd)
 • Thermische onderbroek, kort of lang
 • Fleece jas
 • Skihelm/rugbescherming/polsbeschermers voor snowboarders
 • Skihandschoenen of wanten (en onderhandschoenen als het erg koud is)
 • Muts, hoofdband, oorwarmers
 • Sjaal/nekwarmer of bivakmuts
 • Skisokken (neem verschillende paren mee)
 • Verwarmers (indien koud)
 • Je Covid-19 barrièremasker (onmisbaar voor deze winter 2021-2022 in skigebieden)
 • EHBO-kit
 • Lippenbalsem/zakdoeken/zonnecrème

De zeer dunne huid van de lippen vereist een maximale bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Om nog maar te zwijgen van de kou, die het risico op barstjes in de huid verhoogt.

Ski class

Skivakantie en homeopathie

Hoewel wintersporten worden gezien als een kans om plezier te maken en een frisse neus te halen, kunnen ze snel verpest worden als je onvoorbereid op pad gaat. Droge ogen, bijvoorbeeld, treden zeer snel op in een koud en winderig klimaat. Gelukkig is er homeopathie om je te helpen met oplossingen voor het hele gezin.

Homeopathie helpt sporters ook voor, tijdens en na hun activiteit, ongeacht hun niveau.

Deze therapie helpt bij de voorbereiding van de inspanning, voorkomt spanning, begeleidt tijdens de sessie en bevordert het herstel. Het respecteert de integriteit van het organisme zonder schade toe te brengen, en beschouwt een persoon altijd in zijn of haar globaliteit. En dit in alle veiligheid, zonder bijwerkingen, zonder interacties met andere therapieën en natuurlijk zonder enig doperend effect te veroorzaken.

Sporten stelt je in staat gezond te blijven, homeopathie stelt je in staat je te verzorgen zonder risico‘s: beide werken samen voor een beter leven!

Hoe te herstellen na het skiën?

Lichaamsbeweging en vooral het sporten zijn essentieel voor de gezondheid en de vitaliteit. Maar na een skisessie kan je spierkrampen voelen opkomen.

Pas de tips van Boiron toe voor een goed sportief herstel en waardeer een massage of zelfmassage om het gevoel van spierstijfheid te verzachten. In combinatie met een massage zal Arnicrème het gevoel van stijve spieren verzachten en het herstel na de inspanning bevorderen. Het is een tonifiërende crème met verse Arnica montana planten, ideaal voor massage, die het fysieke herstel en het welzijn na het sporten bevordert.

 1. Drink regelmatig na je skisessie om het verlies van water in je lichaam na fysieke inspanning te compenseren.
 2. Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium en vitamines om je batterijen weer op te laden.
 3. Rust: een herstellende nachtrust, een moment van ontspanning en een massage na de douche zorgen voor een optimaal herstel na een lange dag op de skipistes.
Ontdek Arnicrème

Hydrateer je huid tijdens je skivakantie

Is je huid droger en gevoeliger als je gaat skiën?

De kou vermindert de productie van talg door onze huid. Voor alle huidtypes, zelfs die met een vette neiging, is speciale aandacht vereist. De eerste stap is je huidtype te kennen zodat je weet hoe je die moet verzorgen als je op skivakantie vertrekt.

Hydrateer je gezicht en hals 's morgens en 's avonds met een rijke vochtinbrengende crème. Verzorgingsproducten op basis van Calendula worden in het bijzonder aanbevolen. Vergeet ook niet je handen te hydrateren, vooral als ze ook aan de zon zijn blootgesteld.

Lees : Wat is mijn huidtype?