candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Dermoplasmine® - Calendula Lipstick, Gevoelige, droge en broze lippen

Dermoplasmine® - Calendula Lipstick

Vochtinbrengende en verzachtende Calendula lipstick voor gevoelige, droge en beschadigde lippen.

Ontdek het Dermoplasmine gamma met Calendula van Biologische Landbouw, geformuleerd met een minimum aan ingredi├źnten, enkel het essenti├źle voor de droge en kwetsbare huid.

  • Geschikt voor de gevoelige huid
  • Dermatologisch getest
  • Zonder parfum, zonder parabenen, zonder siliconen, zonder phenoxyethanol en zonder Butylhydroxytolueen (BHT)

Dermoplasmine® - Calendula Lipstick is een cosmetisch product, verkrijgbaar in de apotheek.

Vraag raad aan je apotheker.

Lees meer informatie over Dermoplasmine® - Calendula Lipstick hieronder.

4,90 ÔéČ

Publieksprijs voor een stick van 4gr.

pin

Vind de dichtstbijzijnde apotheek!

Koop Dermoplasmine® - Calendula Lipstick

Ontdek calendula in een hydraterende en verzachtende stick voor gevoelige, droge en broze lippen :

l├Ęvres

Lippen

ingr├ędients naturels

bestanddelen van natuurlijke oorsprong

peaux sensibles

Gevoelige huid

Calendula Boiron

Calendula groeit op warme en zonnige plaatsen. Het staat bekend om zijn beschermende, verzachtende en herstellende eigenschappen en heeft ook antioxiderende eigenschappen. Boiron heeft ervoor gekozen om voor haar dermocosmetica uitsluitend biologisch geteelde Calendula bloemen te gebruiken.
Door regionale partners te previligeren is de impact op het milieu beperkt. De calendula die in de producten van Boiron wordt gebruikt is uitsluitend in Frankrijk geteeld.
De Calendula bloemen worden met de hand geplukt, schoongemaakt en behandeld, om vervolgens binnen de 72 uur naar de laboratoria van Boiron te vervoeren.

Dermoplasmine Lipstick met Calendula

Dermoplasmine® Lipstick met Calendula hydrateert en verzacht gevoelige, droge en broze lippen. 90% van de gebruikers ervaart verlichting van het ongemak binnen 15 minuten na de eerste toepassing1.
Geformuleerd met 99,9% ingredi├źnten van natuurlijke oorsprong2, op basis van :

  • Calendula Officinalis bloemenextract
  • Shea boter
  • Bijenwas
  • Carnaubawas
  • Zoete amandelolie
  • Zonnebloemzaadolie

Gebruiksaanwijzing

Zo vaak op de lippen aanbrengen als nodig is.

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik en contra-indicaties

Vermijd contact met de ogen. Extern gebruik

Dermoplasmine® - Calendula Lipstick, Gevoelige, droge en broze lippen
Dermoplasmine® - Calendula Lipstick, Gevoelige, droge en broze lippen

Focus op Calendula...

Calendula bloemen worden gebruikt om de genezing van huidontstekingen, wonden, brandwonden, hematomen en snijwonden te bevorderen en om de verspreiding van eventuele infecties te voorkomen3.
De ontstekingsremmende en bloedstelpende werking van de plant wordt toegeschreven aan de saponosiden en triterpenische alcoholen3. Calendula vergemakkelijkt de genezing van wonden dankzij zijn antioxiderende eigenschappen, het heeft een significante werking op het versnellen van de genezing en verbetert de antioxiderende verdedigingsmechanismen van de weefsels4. De plant houdt dus levensvatbaar weefsel in stand en vergemakkelijkt de wondgenezing. Deze genezing kan worden vertraagd wanneer er micro-organismen of ziekteverwekkers aanwezig zijn. Met haar antimicrobi├źle5 en antivirale6 activiteit helpt Calendula dus de bacteri├źle en/of virale belasting van de wond te verminderen. Door de synthese van prostaglandinen af te remmen dankzij de aanwezigheid van alkalo├»den7, heeft Calendula ook een pijnstillende werking.

Bronnen

1. Evaluatie van de cutane aanvaardbaarheid van het product, na herhaalde toepassingen gedurende 28 dagen, onder normale gebruiksomstandigheden, bij 60 volwassen vrijwilligers.

2. Evaluatie van het verzachtende effect van het product op de door UV-straling geïrriteerde huid (met behulp van een UVA- en UVB-zonnesimulator), bij 20 volwassen vrijwilligers.

3. Preethi KC, Kuttan G, Kuttan R (2008). Anti-inflammatoire activiteit van bloemenextract van Calendula officinalisL. en het mogelijke werkingsmechanisme. Indian Journal of Experimental Biology, vol 47, 113-120.

4. Preethi, K.C., Kuttan, G., and Kuttan, (2008). A.: Antioxiderend potentieel van Calendula officinalis bloemen in vitro en in vivo. Farmaceutisch. Biol, 44(9), 691-697, 2006.

5. Dumenil G, Chemli R & Balausard G, Evaluation of antibacterial properties of Calendula officinalis flowers and mother homeopathic tinctures of Calendula officinalis, Ann Pharma Fran, 38 (1980) 493

6. Bogdanova NS, Nikolaeva IS, Shcherbakova LI, Tolstova TI, Moskalenko NI, Pershin GN. Studie van de antivirale eigenschappen van Calendula officinalis. Farmakol Toksikol (Moskou), 1970, 33: 349

7. Siamak Shahidi, Minoo Mahmoodi, Noushin Farahmandlou. Antinociceptieve eigenschappen van het hydro-alcoholisch extract van Calendula Officinalis bij ratten (2012). Fundamentele en klinische neurowetenschappen, deel 3

Lees ook