candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Dermoplasmine® - Calendula Care, Beschadigde en geïrriteerde huid

Dermoplasmine® - Calendula Care

De herstellende en verzachtende verzorging voor de beschadigde huid en geïrriteerde huid.

Ontdek het Dermoplasmine gamma met Calendula van Biologische Landbouw, geformuleerd met een minimum aan ingrediënten, enkel het essentiële voor de droge en kwetsbare huid.

  • Geschikt voor de gevoelige huid
  • Dermatologisch getest
  • Niet geparfumeerd

Dermoplasmine® - Calendula Care is een cosmetisch product, verkrijgbaar in de apotheek.

Vraag raad aan je apotheker.

Lees meer informatie over Dermoplasmine® - Calendula Care hieronder.

13,90

Publieksprijs voor een tube van 70 gram.

pin

Verkrijgbaar in je buurtapotheek of online apotheek!

Koop Dermoplasmine® - Calendula Care

Ontdek Calendula in een smeuïge verzorging om de geïrriteerde huid te kalmeren en te herstellen:

Coup de soleil

Zonnebrand

Feu du rasoir

Gebruik scheermesjes

Masque

Mondmasker

Frottement des cuisses

Wrijving tussen de dijen

kaken

Peeling

Calendula Boiron

Calendula groeit op warme en zonnige plaatsen. Het staat bekend om zijn beschermende, verzachtende en herstellende eigenschappen en heeft ook antioxiderende eigenschappen. Boiron heeft ervoor gekozen om voor haar dermocosmetica uitsluitend Biologisch geteelde Calendula bloemen te gebruiken.
Door regionale partners te previligeren is de impact op het milieu beperkt. De Calendula die in de producten van Boiron wordt gebruikt, is voornamelijk in Frankrijk geteeld.
De Calendula bloemen worden met de hand geplukt, schoongemaakt en behandeld, om vervolgens binnen de 72 uur naar de Laboratoires Boiron te vervoeren.

 

Dermoplasmine® - Calendula Care

 Dermoplasmine® Calendula Care herstelt en kalmeert de beschadigde en geïrriteerde huid.
- Kalmeert de huid vanaf de 1e toepassing bij 93% van de gebruikers1
- Vermindert roodheid met 29% binnen de 30 minuten2
- 20% vermindering van onmerkbaar waterverlies na 30 minuten3

Verzorging op basis van Calendula Officinalis bloemenextract.

Het onmerkbare waterverlies komt overeen met de verdamping van het water in de huid. De meting ervan geeft informatie over de barrièrefunctie van de huid.

Gebruiksaanwijzing

2 tot 3 maal per dag aanbrengen op een grondig gereinigde huid. Masseer lichtjes om het te laten indringen. Kan gebruikt worden op het gezicht en/of op het lichaam.

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik en contra-indicaties

Vermijd contact met de ogen. Alleen voor uitwendig gebruik.

Dermoplasmine® - Calendula Care, Beschadigde en geïrriteerde huid
Dermoplasmine® - Calendula, Beschadigde en geïrriteerde huid

Focus op Calendula...

Calendula bloemen worden gebruikt om de genezing van huidontstekingen, wonden, brandwonden, hematomen en snijwonden te bevorderen en om de verspreiding van eventuele infecties te voorkomen3.
De ontstekingsremmende en bloedstelpende werking van de plant wordt toegeschreven aan de saponosiden en triterpenische alcoholen3. Calendula vergemakkelijkt de genezing van wonden dankzij zijn antioxiderende eigenschappen, het heeft een significante werking op het versnellen van de genezing en verbetert de antioxiderende verdedigingsmechanismen van de weefsels4. De plant houdt dus levensvatbaar weefsel in stand en vergemakkelijkt de wondgenezing. Deze genezing kan worden vertraagd wanneer er micro-organismen of ziekteverwekkers aanwezig zijn. Met haar antimicrobiële5 en antivirale6 activiteit helpt Calendula dus de bacteriële en/of virale belasting van de wond te verminderen. Door de synthese van prostaglandinen af te remmen dankzij de aanwezigheid van alkaloïden7, heeft Calendula ook een pijnstillende werking.

BRONNEN

1. Evaluatie van de cutane aanvaardbaarheid van het product, na herhaalde toepassingen gedurende 28 dagen, onder normale gebruiksomstandigheden, bij 60 volwassen vrijwilligers.

2. Evaluatie van het verzachtende effect van het product op de door UV-straling geïrriteerde huid (met behulp van een UVA- en UVB-zonnesimulator), bij 20 volwassen vrijwilligers.

3. Preethi KC, Kuttan G, Kuttan R (2008). Anti-inflammatoire activiteit van bloemenextract van Calendula officinalisL. en het mogelijke werkingsmechanisme. Indian Journal of Experimental Biology, vol 47, 113-120.

4. Preethi, K.C., Kuttan, G., and Kuttan, (2008). A.: Antioxiderend potentieel van Calendula officinalis bloemen in vitro en in vivo. Farmaceutisch. Biol, 44(9), 691-697, 2006.

5. Dumenil G, Chemli R & Balausard G, Evaluation of antibacterial properties of Calendula officinalis flowers and mother homeopathic tinctures of Calendula officinalis, Ann Pharma Fran, 38 (1980) 493

6. Bogdanova NS, Nikolaeva IS, Shcherbakova LI, Tolstova TI, Moskalenko NI, Pershin GN. Studie van de antivirale eigenschappen van Calendula officinalis. Farmakol Toksikol (Moskou), 1970, 33: 349

7. Siamak Shahidi, Minoo Mahmoodi, Noushin Farahmandlou. Antinociceptieve eigenschappen van het hydro-alcoholisch extract van Calendula Officinalis bij ratten (2012). Fundamentele en klinische neurowetenschappen, deel 3

soortgelijke producten

ONZE GEZONDHEIDSTIPS