candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Dermoplasmine® - Calendula Mousse, Droge, broze huid

Dermoplasmine® - Calendula Mousse

Calendula herstellende en beschermende mousse voor de droge en broze huid.

Ontdek het Dermoplasmine gamma met Calendula van biologische landbouw, geformuleerd met een minimum aan ingrediënten, enkel het essentiële voor de droge en kwetsbare huid.

  • Geschikt voor de gevoelige huid
  • Dermatologisch getest
  • Bevat geen parfum, parabenen, siliconen, phenoxyethanol of Butylhydroxytolueen

Dermoplasmine® - Calendula Mousse is een cosmetisch product, verkrijgbaar in de apotheek.

Vraag raad aan je apotheker.

Lees meer informatie over Dermoplasmine® - Calendula Mousse hieronder.

12,90

Publieksprijs voor een pot van 20gr.

pin

Verkrijgbaar in je buurtapotheek of online apotheek!

Koop Dermoplasmine® - Calendula Mousse

Ontdek Calendula in een unieke en kalmerende mousse voor de droge en broze huid:

Hielen

Hielen

kaken

Wangen

ellebogen

Ellebogen

Handen

Handen

Calendula Boiron

Calendula groeit op warme en zonnige plaatsen. Het staat bekend om zijn beschermende, verzachtende en herstellende eigenschappen en heeft ook antioxiderende eigenschappen. Boiron heeft ervoor gekozen om voor haar dermocosmetica uitsluitend biologisch geteelde Calendula bloemen te gebruiken.
Door regionale partners te previligeren is de impact op het milieu beperkt. De calendula die in de producten van Boiron wordt gebruikt, is voornamelijk in Frankrijk geteeld.
De Calendula bloemen worden met de hand geplukt, schoongemaakt en behandeld, om vervolgens binnen de 72 uur naar de Laboratoires Boiron te vervoeren.

Dermoplasmine Calendula Mousse

Dermoplasmine® Calendula Mousse herstelt en beschermt de droge en broze huid.
De herstellende en verzachtende formule zorgt voor langdurige hydratatie1 :

+ 88% hydratatie na 2 uur
+ 64% hydratatie na 8 uur

Speciaal ontworpen voor lokale droogheid: 

  • kleine scheurtjes
  • milde littekens
  • kleine kloven

 

Gebruiksaanwijzing:

Eén of twee keer per dag aanbrengen op een grondig gereinigde huid. Masseer lichtjes om het te laten indringen. Kan worden gebruikt op het gezicht en/of op het lichaam.

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik en contra-indicaties:

Vermijd contact met de ogen. Alleen voor uitwendig gebruik.

Samenstelling: Creme op basis van Calendula Officinalis bloemenextract.

Dermoplasmine® - Calendula Mousse, Peaux sèches et fragilisées
Dermoplasmine® - Calendula Mousse, Droge, broze huid

Focus op Calendula...

Calendula bloemen worden gebruikt om de genezing van huidontstekingen, wonden, brandwonden, hematomen en snijwonden te bevorderen en om de verspreiding van eventuele infecties te voorkomen3.
De ontstekingsremmende en bloedstelpende werking van de plant wordt toegeschreven aan de saponosiden en triterpenische alcoholen3. Calendula vergemakkelijkt de genezing van wonden dankzij zijn antioxiderende eigenschappen, het heeft een significante werking op het versnellen van de genezing en verbetert de antioxiderende verdedigingsmechanismen van de weefsels4. De plant houdt dus levensvatbaar weefsel in stand en vergemakkelijkt de wondgenezing. Deze genezing kan worden vertraagd wanneer er micro-organismen of ziekteverwekkers aanwezig zijn. Met haar antimicrobiële5 en antivirale6 activiteit helpt Calendula dus de bacteriële en/of virale belasting van de wond te verminderen. Door de synthese van prostaglandinen af te remmen dankzij de aanwezigheid van alkaloïden7, heeft Calendula ook een pijnstillende werking.

Bronnen

1. Evaluatie van de cutane aanvaardbaarheid van het product, na herhaalde toepassingen gedurende 28 dagen, onder normale gebruiksomstandigheden, bij 60 volwassen vrijwilligers.

2. Evaluatie van het verzachtende effect van het product op de door UV-straling geïrriteerde huid (met behulp van een UVA- en UVB-zonnesimulator), bij 20 volwassen vrijwilligers.

3. Preethi KC, Kuttan G, Kuttan R (2008). Anti-inflammatoire activiteit van bloemenextract van Calendula officinalisL. en het mogelijke werkingsmechanisme. Indian Journal of Experimental Biology, vol 47, 113-120.

4. Preethi, K.C., Kuttan, G., and Kuttan, (2008). A.: Antioxiderend potentieel van Calendula officinalis bloemen in vitro en in vivo. Farmaceutisch. Biol, 44(9), 691-697, 2006.

5. Dumenil G, Chemli R & Balausard G, Evaluation of antibacterial properties of Calendula officinalis flowers and mother homeopathic tinctures of Calendula officinalis, Ann Pharma Fran, 38 (1980) 493

6. Bogdanova NS, Nikolaeva IS, Shcherbakova LI, Tolstova TI, Moskalenko NI, Pershin GN. Studie van de antivirale eigenschappen van Calendula officinalis. Farmakol Toksikol (Moskou), 1970, 33: 349

7. Siamak Shahidi, Minoo Mahmoodi, Noushin Farahmandlou. Antinociceptieve eigenschappen van het hydro-alcoholisch extract van Calendula Officinalis bij ratten (2012). Fundamentele en klinische neurowetenschappen, deel 3

Onze andere producten van het gamma Dermoplasmine

Onze artikels