candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

plantenextracten

Ginkgo - Geheugen

Een gamma voedingssupplementen op basis van planten met 100% natuurlijke bestanddelen.

  • Geconcentreerde actieve bestanddelen: de Plantenextracten van Boiron worden verkregen uit planten die in een hydroalcoholische oplossing zijn gemacereerd om hun actieve bestanddelen te extraheren en te behouden.
  • Oplossingen van natuurlijke oorsprong: Om de natuurlijkheid van de extracten te behouden, voegt Boiron geen smaakstoffen of smaakcorrectoren toe om een voedingssupplement te verkrijgen dat van nature geconcentreerd is in actieve bestanddelen.
  • Een keuze die de gezondheid respecteert: De Plantenextracten van Boiron zijn bondgenoten tegen de verschillende ongemakken van het dagelijkse leven en helpen het evenwicht van de lichaamsfuncties te bewaren.

 

Voedingssupplement op basis van planten. Verkrijgbaar in de apotheek. Vraag raad aan uw apotheker.

NUT 2663/12

Lees meer informatie hieronder over het Plantenextract Ginkgo.

14,90 €

Publieksprijs voor een flesje van 60ml

pin

Verkrijgbaar in je buurtapotheek of online apotheek!

Koop het Plantenextract Ginkgo® !

Ontdek ons gamma plantenextracten van Boiron, echte natuurlijke bronnen van weldaden:

natural

Zuivere en 100% natuurlijke ingrediënten

Eco-Friendly

80% gerecycleerd kartonnen doosje, recycleerbaar glazen flesje

Quality

80 jaar expertise, zorgvuldige selectie van planten

Local

77% van onze planten zijn van Europese oorsprong

Een beetje plantkunde: Ginkgo

Ginkgo behoort tot de familie van de Ginkgoaceae. Deze boom kan tot 40 meter hoog worden. Het blad is het deel dat hoofdzakelijk in voedingssupplementen wordt gebruikt. Het is heilig in het Oosten en wordt al sinds de oudheid in de Chinese geneeskunde gebruikt.

Het Boiron plantenextract

Het extract van de bladeren van Ginkgo Boiron wordt bereid van bomen die in Frankrijk groeien en waarvan de bladeren in de zomer vers worden geoogst. Ginkgo-bladeren staan bekend om hun antioxiderende en vaatbeschermende eigenschappen en worden gebruikt om de cerebrale microcirculatie te verbeteren. Zij ondersteunen het geheugen en de concentratie en dragen bij tot goede hersenprestaties. Ginkgo is het onderwerp geweest van veel wetenschappelijk onderzoek. De gunstige effecten zijn het resultaat van de werking van verschillende bestanddelen, waaronder flavonoïden, die bekend staan om hun antioxiderende eigenschappen.

Hoe gebruik je ons Ginkgo Geheugen Plantenextract ?

Oraal gebruik. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 60 ml fles met druppelvrije schenktuit en doseerdop met schaalverdeling. Neem 2,5 ml 1 tot 3 keer per dag met de doseerdop in een beetje water.  De aanbevolen dagelijkse dosis bevat 670 mg Ginkgo-extract.

Samenstelling: Hydroalcoholisch extract van Ginkgobladeren (alcohol, water, Ginkgo biloba L.). Alcohol 65%.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties:

Een voedingssupplement mag niet als een vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg uw arts bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia.

gingko
GINGKO

Zoom op Ginkgo

 

De Ginkgo moedertinctuur heeft verschillende werkingen op cerebraal niveau, waaronder stressvermindering en een verbeterde bloedcirculatie1. Het bevat terpenoïden, ginkgoliden en bilobaliden3, die neuroprotectieve effecten hebben2 en als cognitieve activatoren dienen4. Deze terpenoïden stimuleren de productie van cortisol, een hormoon dat het lichaam helpt te reageren op stress6. Ginkgoliden hebben een antioxiderende werking4 en kunnen schade aan het celmembraan, dat de dood van hersencellen veroorzaakt, verminderen5.

BRONNEN

1 AR. Mullaicharam (2013), A Review on Evidence Based Practice of Ginkgo biloba in Brain Health, International Journal of Chemical and Pharmaceutical Analysis, Volume 1, Issue 1, 2013, PP.24-30

2 Wei Zuo, et al., (2017) Advances in the Studies of Ginkgo Bilabo Leaves Extract on Aging-Related Diseases, Aging and Disease, 8(6): 812-826

3 Natascia Brondino, et al., (2013), A Systematic Review and Meta-Analysis of Ginkgo biloba in Neuropsychiatric Disorders: From Ancient Tradition to Modern-Day Medicine, Evid Based Complement Alternat Med : 915691.

4 AR. Mullaicharam (2013), A Review on Evidence Based Practice of Ginkgo biloba in Brain Health, International Journal of Chemical and Pharmaceutical Analysis, Volume 1, Issue 1, 2013, PP.24-30

5 Ilyas CHIHANI (2020), Traitement par les veinotoniques : conseils à l’officine, Université Mohamed V de Rabat, Faculté de médecine et de pharmacie

6 Bruce J. Diamond, Samuel C. Shiflett (2000), Ginkgo biloba extract : Mechanisms and clinical indications, Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, Volume 81, Issue 5, P668-678

soortgelijke producten

ONZE GEZONDHEIDSTIPS