candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Plantenextracten - Ginseng Tonus

Ginseng - Tonus

Een gamma voedingssupplementen op basis van planten met 100% natuurlijke bestanddelen.

  • Geconcentreerde actieve bestanddelen: de Plantenextracten van Boiron worden verkregen uit planten die in een hydroalcoholische oplossing zijn gemacereerd om hun actieve bestanddelen te extraheren en te behouden.
  • Oplossingen van natuurlijke oorsprong: Om de natuurlijkheid van de extracten te behouden, voegt Boiron geen smaakstoffen of smaakcorrectoren toe om een voedingssupplement te verkrijgen dat van nature geconcentreerd is in actieve bestanddelen.
  • Een keuze die de gezondheid respecteert: De Plantenextracten van Boiron zijn bondgenoten tegen de verschillende ongemakken van het dagelijkse leven en helpen het evenwicht van de lichaamsfuncties te bewaren.

Voedingssupplement op basis van planten. Verkrijgbaar in de apotheek. Vraag raad aan uw apotheker.

NUT 2663/19

Lees meer informatie hieronder over het Plantenextract Ginseng.

14,90 €

Publieksprijs voor een flesje van 60ml

pin

Vind je dichtstbijzijnde apotheek!

Koop het Plantenextract Ginseng

Ontdek ons gamma plantenextracten van Boiron, echte natuurlijke bronnen van weldaden:

natural

Zuivere en 100% natuurlijke ingrediënten

Eco-Friendly

80% gerecycleerd kartonnen doosje, recycleerbaar glazen flesje

Quality

80 jaar expertise, zorgvuldige selectie van planten

Local

77% van onze planten zijn van Europese oorsprong

Een beetje plantkunde: Ginseng

Ginseng, oorspronkelijk afkomstig uit de wilde bossen van Korea en Noordoost-China, is een kruidachtige overblijvende plant van de Araliaceae-familie die in wilde bossen voorkomt. De teelt ervan vergt vele jaren van goede zorg, zodat de wortelstok tot volle wasdom/rijpheid komt en al zijn deugden ontwikkelt.

Het Boiron plantenextract

Boiron ginsengwortelextract wordt bereid uit ginseng die in de herfst in China wordt geoogst. Panax ginseng wortels ondersteunen de fysieke en mentale prestaties. Ginsengwortels helpen energie en vitaliteit te behouden, en kunnen gevoelens van vermoeidheid verminderen. De Ginsengwortel is het onderwerp geweest van veel onderzoek. Ginsenosiden zijn de belangrijkste bestanddelen van de wortels. Ze staan bekend om hun stimulerende eigenschappen die het aanpassingsvermogen van het lichaam helpen verbeteren.

Hoe gebruikt u ons Plantenextract Ginseng Tonus?

Oraal gebruik. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 60 ml fles met druppelvrije schenktuit en doseerdop met schaalverdeling. Neem 2,5 ml 1 tot 3 keer per dag met de doseerdop in een beetje water. De aanbevolen dagelijkse dosis bevat 690 mg ginsengextract.

Samenstelling: Hydroalcoholisch extract van ginsengwortels (alcohol, water, Panax ginseng C.A. Meyer). Alcohol 55%.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties: Een voedingssupplement mag niet als een vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. In het algemeen wordt zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aangeraden om het advies van een gezondheidsprofessional in te winnen vooraleer een supplementatie te nemen. Raadpleeg uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van antidiabetische behandeling.

plantenextract - ginseng tonus
ginseng tonus

Zoom op Panax Ginseng

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt Panax ginseng al meer dan 3000 jaar gebruikt als een tonicum om de weerstand tegen ziekten te verhogen2,3. De Panax ginseng moedertinctuur wordt traditioneel gebruikt bij vermoeidheid en zwakte, herstel, of om de concentratie te versterken5. Panax ginseng heeft een algemene tonische werking op het lichaam: het verhoogt de lichamelijke en intellectuele prestaties, het bevordert het memorisatieproces en de reflexen en maakt een betere aanpassing van het lichaam aan de inspanning mogelijk door het gevoel van vermoeidheid, spierpijn en de hoeveelheid melkzuur in het bloed te verminderen2.
Panax ginseng is een adaptogene3 plant, waarvan de eigenschappen worden toegeschreven aan de ginsenosiden1,2. De term "adaptogeen" verwijst naar een middel waarvan wordt aangenomen dat het "de weerstand tegen fysieke, chemische en biologische stress verhoogt en de algemene vitaliteit verbetert, met inbegrip van het fysieke en mentale vermogen om te werken"4.

Bronnen

1.Michaël Bertrand. La phytothérapie dans le traitement de l’insomnie. Sciences pharmaceutiques. 2017. ffhal-01932092f

2.Justine Pouyez (2015) Asthénie : Prise en charge à l’officine. Faculté des Sciences Pharmaceutiques et Biologiques de Lille

3.Keith I. Block, et al. (2003) Immune System Effects of Echinacea, Ginseng and Astragalus: a review. Herbal Immunostimulants

4.David Kiefer, et al. (2003) Panax Ginseng. Am Fam Physician, 68(8): 1539-1542

5.European Medicines Agency (2014) Assessment report on Panax ginseng C.A. Meyer, radix. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) 321232/2012

Andere producten

Onze artikels