candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

plantenextract echinacea

Echinacea - Afweer van het organisme

Een gamma voedingssupplementen op basis van planten met 100% natuurlijke bestanddelen.

Geconcentreerde actieve bestanddelen: de Plantenextracten van Boiron worden verkregen uit planten die in een hydroalcoholische oplossing zijn gemacereerd om hun actieve bestanddelen te extraheren en te behouden.
Oplossingen van natuurlijke oorsprong: Om de natuurlijkheid van de extracten te behouden, voegt Boiron geen smaakstoffen of smaakcorrectoren toe om een voedingssupplement te verkrijgen dat van nature geconcentreerd is in actieve bestanddelen.
Een keuze die de gezondheid respecteert: De Plantenextracten van Boiron zijn bondgenoten tegen de verschillende ongemakken van het dagelijkse leven en helpen het evenwicht van de lichaamsfuncties te bewaren.
 

Voedingssupplement, verkrijgbaar in je buurtapotheek of online apotheek. Vraag raad aan je apotheker.

NUT 2663/18

Lees meer hieronder over het Plantenextract Echinacea - Afweer van het organisme.

14,90 €

Publieksprijs voor een flesje van 60ml

pin

Verkrijgbaar in je buurtapotheek of online apotheek!

Koop het Plantenextract Echinacea® - Afweer van het organisme

Ontdek ons gamma plantenextracten van Boiron, echte natuurlijke bronnen van weldaden:

natural

Zuivere en 100% natuurlijke ingrediënten

Eco-Friendly

80% gerecycleerd kartonnen doosje, recycleerbaar glazen flesje

Quality

80 jaar expertise, zorgvuldige selectie van planten

Local

77% van onze planten zijn van Europese oorsprong

Een beetje plantkunde: Echinacea

Echinacea is een vaste kruidachtige plant van de Asteraceae-familie. Inheems in Noord-Amerika, waar hij in het wild voorkomt, is hij bestand tegen strenge winters. Hij wordt ook gekweekt in de tuinen van landen met een gematigd klimaat, waar hij bloeit tussen juni en september.

Het Boiron Plantenextract

Boiron Echinacea Extract wordt bereid uit verse hele planten die tijdens de zomer in Frankrijk en Duitsland worden geoogst. De bovengrondse delen en de wortel van Echinacea angustifolia bevorderen het natuurlijke afweersysteem van het lichaam en ondersteunen de fysiologische functie van de luchtwegen, met name bij seizoenswisselingen of een tijdelijke verzwakking van het immuunsysteem. Polyfenolen staan erom bekend cellen te helpen beschermen tegen agressie van buitenaf.

Hoe gebruikt je ons Plantenextract Echinacea - Afweer van het organisme?

Oraal gebruik. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 60 ml fles met druppelvrije schenktuit en maatbeker met schaalverdeling. Neem 2,5 ml 1 tot 3 keer per dag met de doseerdop in een beetje water. De aanbevolen dagelijkse dosis bevat 690 mg Echinacea-extract.

Samenstelling: Hydroalcoholisch extract van de gehele Echinacea plant (alcohol, water, Echinacea angustifolia DC.). Alcohol 55%. 

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties: Een voedingssupplement mag niet als een vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. In het algemeen wordt zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aangeraden om het advies van een gezondheidsprofessional in te winnen vooraleer een supplementatie te nemen. Niet gebruiken in geval van allergie voor Echinacea.

Echinacea - Afweer van het organisme
Echinacea - Afweer van het organisme

Focus op Echinacea angustifolia

Het medisch gebruik van E. angustifolia bij de behandeling van infecties van de bovenste luchtwegen werd al aan het eind van de 19e eeuw gemeld1. Het is de meest bestudeerde Echinacea soort in termen van etnofarmacologisch en medicinaal gebruik2, de meest geciteerde in traditionele teksten3 en een van de moeilijkst te kweken6. De moedertinctuur van Echinacea angustifolia heeft immunostimulerende, antibacteriële en antivirale eigenschappen1. Het kan worden gebruikt bij de behandeling van infecties van de bovenste luchtwegen, virale infecties en ter ondersteuning van het verzwakte immuunsysteem1. Het verbetert aanzienlijk de symptomen van infecties van de bovenste luchtwegen en vermindert de frequentie van infecties5. 

Alkylamiden worden algemeen beschouwd als de meest actieve bestanddelen3: zij hebben een stimulerende werking op de cellen van het immuunsysteem8, en zijn bijzonder heilzaam in de acute fasen van een verkoudheid of griep9. Alkylamiden hebben een uitstekende biologische beschikbaarheid, hetzij via de darmbarrière7, hetzij via de bloedbaan2 1. De hoogste concentraties alkylamiden worden aangetroffen in Echinacea angustifolia3,6,10,11. De polysacchariden en de echinacoside hebben ook een preventieve werking bij infecties van de luchtwegen, terwijl de alkylamiden de ontstekingsreactie tijdens een lopende infectie helpen afzwakken om verdere schade aan het longweefsel te voorkomen2,7.  De actieve bestanddelen van echinacea werken als een team en versterken elkaars werking: dit verschijnsel staat bekend als 'synergie'8. Aldus zijn 'hele' echinacea preparaten het meest effectieve type medicinaal preparaat, in tegenstelling tot gestandaardiseerde extracten8. Bovendien zijn de bestanddelen van echinacea in de vorm van vloeibare extracten beter beschermd tegen bederf8.

BRONNEN

1 European Medicines Agency (2012) Assessment report on Echinacea angustifolia DC., radix. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC). /688212/2008

2 F. Di Pierro, G. Rapacioli, T. Ferrara, and S. Togni, “Use of a standardized extract from Echinacea angustifolia (Polinacea®) for the prevention of respiratory tract infections,” Alternative Medicine Review, vol. 17, no. 1, pp. 36–41, 2012.

3 Michelle Morgan (2001) Echinacea Roots: Premium Immune Modulation. Mediherb, a phytotherapist’s perspective

4 JAN MICHALÍČEK (2008) Analysis of Echinacea contents compounds. Faculty of chemistry. Institute of food science and biotechnology. BRNO University of technology

5 Ron B. H. Wills, et al. (200) Herbal products : active constituents, modes of action and quality control. Nutrition Research Reviews, 13, 47-77

6 Nicola Aiello, et al. (2020) Evaluation of the Farming Potential of Echinacea Angustifolia DC. Accessions Grown in Italy by Root-Marker Compound Content and Morphological Trait Analyses. Plants

7 Navrozedeep Singh (2010) A comparison of both water and ethanol extracts prepared from Echinacea purpurea and Echinacea angustifolia on the response to Influenza A/PR/8/34 infection in mice. Iowa State University

8 Juliet Parker (2006) Echinacea and the immune system. The University of Nottingham

9 Gaia Herbs (2010) A research review on the short and long-term use of Echinacea

10 A.Schieber, D.Lopes-Lutz (2011) Analytic Methods – Functional Foods and Dietary Supplements. Comprehensive Biotechnology (Second Edition), Volume 4, pages 487-499

11 Rayn Clarenc Aarland, et al. (2016) Studies on phytochemical, antioxydant, anti-inflammatory, hypoglycaemic and antiproliferative activites of Echinacea purpurea

soortgelijke producten

ONZE GEZONDHEIDSTIPS