candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Plantenextracten - Goudsbloem

Goudsbloem

Een gamma voedingssupplementen op basis van planten met 100% natuurlijke bestanddelen.

  • Geconcentreerde actieve bestanddelen: de Plantenextracten van Boiron worden verkregen uit planten die in een hydroalcoholische oplossing zijn gemacereerd om hun actieve bestanddelen te extraheren en te behouden.
  • Oplossingen van natuurlijke oorsprong: Om de natuurlijkheid van de extracten te behouden, voegt Boiron geen smaakstoffen of smaakcorrectoren toe om een voedingssupplement te verkrijgen dat van nature geconcentreerd is in actieve bestanddelen.
  • Een keuze die de gezondheid respecteert: De Plantenextracten van Boiron zijn bondgenoten tegen de verschillende ongemakken van het dagelijkse leven en helpen het evenwicht van de lichaamsfuncties te bewaren.

Voedingssupplement op basis van planten. Verkrijgbaar in de apotheek. Vraag raad aan uw apotheker.

NUT 2663/9

Lees meer informatie hieronder over het Plantenextract Goudsbloem.

14,90 €

Publieksprijs voor een flesje van 60ml

pin

Vind de dichtstbijzijnde apotheek!

Koop het Plantenextract Goudsbloem

Ontdek ons gamma plantenextracten van Boiron, echte natuurlijke bronnen van weldaden:

natural

Zuivere en 100% natuurlijke ingrediënten

Eco-Friendly

80% gerecycleerd kartonnen doosje, recycleerbaar glazen flesje

Quality

80 jaar expertise, zorgvuldige selectie van planten

Local

77% van onze planten zijn van Europese oorsprong

Een beetje plantkunde: Calendula

Calendula, beter bekend onder de algemene naam "goudsbloem", van het Latijnse "solsequier" dat "die de zon volgt" betekent, is een plant die behoort tot de Asteraceae-familie. Hij heeft een langwerpige, donzige stengel, eindigend in een zeer heldere, oranjegele bloem, die aan een kleine zon doet denken. Hij bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst.

Het Boiron plantenextract

Het Plantenextract Goudsbloem van Boiron wordt bereid uit verse bloemen, geplukt in Frankrijk in de late zomer of vroege herfst. Calendula bloemen zijn rijk aan flavonoïden en carotene.

Hoe gebruik je ons Plantenextract Goudsbloem?

Oraal gebruik. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 60 ml fles met druppelvrije schenktuit en doseerdop met schaalverdeling. Neem 2,5 ml 1 tot 3 keer per dag met de
doseerdop in een beetje water. De aanbevolen dagelijkse dosis bevat 345 mg Goudsbloem-extract.

Samenstelling: Hydroalcoholisch extract van de bovengrondse delen met bloeiwijzen van Goudsbloem (alcohol, water, Calendula officinalis L.). Alcohol 55%.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties: Een voedingssupplementmag niet als een vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Niet gebruiken bij zwangerschap. In het algemeen wordt zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aangeraden om het advies van een gezondheidsprofessional in te winnen vooraleer een supplementatie te nemen. Niet gebruiken bij leverproblemen.

goudsbloem
goudsbloem

Zoom op Calendula officinalis

Bij inwendig gebruik wordt de Calendula officinalis moedertinctuur gebruikt bij ontstekingen van het spijsverteringsstelsel, de slijmvliezen (maag, mond, keel), de galblaas (cholecystitis, cholangitis)1, alsook voor maag- en darmzweren, dysmenorroe (pijnlijke menstruatie), menstruele onregelmatigheden, spataderen, aambeien, gistinfecties en diarree2,3.

Calendula officinalis is een lymfestimulans en heeft een drainerende en zuiverende werking die de lever reinigt, afvalstoffen uit het lichaam verwijdert(4) en de drainage vergemakkelijkt bij huidaandoeningen: het heeft een diaphoretisch effect1,2 (waardoor men gaat zweten) en stimuleert het openen van de huidporiën om de afvoer van gifstoffen te vergemakkelijken3.

Bronnen

1.European Medicines Agency (2018) Assessment report on Calendula officinalis L., flos. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) /603409/2017

2.Disha Arora, et al. (2013) A review on phytochemistry and ethnopharmacological aspects of genus Calendula. Pharmacognosy Review 7(14): 179-187 doi: 10.4103/0973-7847.120520

3.Waseem Safdar, et al. (2010), Pharmacognostical study of the medicinal plant Calendula Officinalis L. (family compositae). International Journal of Cell & Molecular Biology (IJCMB), pp 108-116

4.Kawtar BELLAMINE (2017) La phytothérapie clinique dans les affections dermatologiques. Faculté de médecine et de pharmacie de Rabat

Andere producten

Onze artikels