candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Plantenextracten Propolis - Product van de Bijenkorf

Propolis - Product van de bijenkorf

Een gamma voedingssupplementen met 100% natuurlijke bestanddelen.

  • Geconcentreerde actieve bestanddelen: het Propolis extract van Boiron worden verkregen uit de hars van bijenkorven die in een hydroalcoholische oplossing zijn gemacereerd om hun actieve bestanddelen te extraheren en te behouden.
  • Oplossingen van natuurlijke oorsprong: Om de natuurlijkheid van de extracten te behouden, voegt Boiron geen smaakstoffen of smaakcorrectoren toe om een voedingssupplement te verkrijgen dat van nature geconcentreerd is in actieve bestanddelen.
  • Een keuze die de gezondheid respecteert: De extracten van Boiron zijn bondgenoten tegen de verschillende ongemakken van het dagelijkse leven en helpen het evenwicht van de lichaamsfuncties te bewaren.

Complément alimentaire à base de propolis. Disponible en pharmacie. Demandez conseil à votre pharmacien. 

NUT 2663/13

Lees meer informatie hieronder over het Plantenextract Propolis.

14,90 €

Publieksprijs voor een flesje van 60ml

pin

Vind de dichtstbijzijnde apotheek!

Koop het Plantenextract Propolis

Ontdek de extracten van Boiron, echte natuurlijke bronnen van weldaden:

natural

Zuivere en 100% natuurlijke ingrediënten

Eco-Friendly

80% gerecycleerd kartonnen doosje, recycleerbaar glazen flesje

Quality

80 jaar expertise, zorgvuldige selectie van planten

Local

Ons Propolisextract is van Europese oorsprong

Een beetje geschiedenis: Propolis

Het gebruik van propolis gaat meer dan 2000 jaar terug. Het woord "propolis" is afgeleid van het Griekse voor "verdediging" voor "pro" en "stad of gemeenschap" voor "polis", of met andere woorden de bijenkorf. Deze naam verwijst naar zijn beschermende rol in de korf. Propolis, dat door bijen wordt verzameld, is een harsachtige substantie die de bijenkorf beschermt tegen microben en zorgt voor de waterdichtheid en stevigheid ervan.

Het Boiron extract

Het Propolisextract van Boiron wordt bereid uit Europese Propolis en is dus lokaal in vergelijking met groene Propolis die over het algemeen uit Brazilië komt. Deze hars is rijk aan verbindingen van de flavonoïdenfamilie (een familie van polyfenolen).

Hoe gebruikt u ons Propolisextract?

Oraal gebruik. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 60ml fles met druppelvrije schenktuit. Neem 1 tot 3 keer per dag 20 druppels in een beetje water. De aanbevolen dagelijkse dosis bevat 1,8 ml Propolisextract.

Samenstelling: Hydroalcoholisch extract van propolis (alcohol, propolis, water). Alcohol 90%.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties: Een voedingssupplement mag niet als een vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van jonge kinderenhouden. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Niet gebruiken bij overgevoeligheid aan één van de componenten.

propolis extract
Propolis

Zoom op Propolis

De moedertinctuur van Propolis heeft ontstekingsremmende1, immunomodulerende, antioxiderende2, antibacteriële, antivirale en schimmelwerende8 eigenschappen.

Propolis is een harsachtige stof die op verwonde bomen wordt aangetroffen en door bijen wordt verzameld om de binnenwanden van hun bijenkorf te bedekken ter bescherming tegen verschillende bestaande ziektekiemen3: het wordt dus gebruikt als een verdedigingsmechanisme voor de bijenkorf4,6.

Propolis bevat verschillende bestanddelen, waaronder flavonoïden, waaraan het zijn antibiotische eigenschappen ontleent3,5. Het bevordert de afweer van het lichaam tegen meervoudige agressies zonder bijwerkingen of weerstand op te roepen3. De polyfenolen ervan bevorderen een optimale darmmicrobiota door de groei van ziekteverwekkende bacteriën te remmen4. De biologische activiteit van propolis neemt toe met de aanwezigheid van alcohol7, vandaar het belang van een hydroalcoholische extract.

Bronnen

1.Cely Cristina Martins Gonçalves et al. (2013) Use of Propolis Hydroalcoholic Extract to Treat Colitis Experimentally Induced in Rats by 2,4,6-Trinitrobenzenesulfonic Acid. Evidence-based complementary and alternative medicine, volume 2013, article ID 853976, 11 pages doi.org/10.1155/2013/853976

2.Mônica Valero da Silva et al. (2019)  A review of the potential therapeutic and cosmetic use of propolis in topical formulations. Journal of Applied Pharmaceutical Science Vol. 0(00), pp 001-011, November 2019. Doi: 10.7324/JAPS.2018.8801

3.Justine Pouyez (2015) Asthénie : Prise en charge à l’officine. Faculté des Sciences Pharmaceutiques et Biologiques de Lille

4.Andrea Braakhuis (2019) Evidence on the Health Benefits of Supplemental Propolis. Faculty of Medical Health Science, The University of Auckland

5.G. A. BURDOCK (1998) Review of the Biological Properties and Toxicity of Bee Propolis (Propolis). Food and Chemical Toxicology 36 ; 347-363

6.Visweswara Rao Pasupuleti, Lakhsmi Sammugam, Nagesvari Ramesh, Siew Hua Gan, "Honey, Propolis, and Royal Jelly: A Comprehensive Review of Their Biological Actions and Health Benefits", Oxidative Medicine and Cellular Longevity, vol. 2017, Article ID 1259510, 21 pages, 2017.

7.Stefan Bogdanov (2016) Propolis : biological properties and medical applications

8.Yong Kun PARK & Masaharu IKEGAKI (1998) Preparation of Water and Ethanolic Extracts of Propolis and Evaluation of the Preparations, Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 62:11, 2230-2232, DOI: 10.1271/bbb.62.2230

Andere producten

Onze artikels