candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Plantenextracten Valeriaan - Ontspanning

Valeriaan - Ontspanning

Een gamma voedingssupplementen op basis van planten met 100% natuurlijke bestanddelen.

  • Geconcentreerde actieve bestanddelen: de Plantenextracten van Boiron worden verkregen uit planten die in een hydroalcoholische oplossing zijn gemacereerd om hun actieve bestanddelen te extraheren en te behouden.
  • Oplossingen van natuurlijke oorsprong: Om de natuurlijkheid van de extracten te behouden, voegt Boiron geen smaakstoffen of smaakcorrectoren toe om een voedingssupplement te verkrijgen dat van nature geconcentreerd is in actieve bestanddelen.
  • Een keuze die de gezondheid respecteert: De Plantenextracten van Boiron zijn bondgenoten tegen de verschillende ongemakken van het dagelijkse leven en helpen het evenwicht van de lichaamsfuncties te bewaren.

Voedingssupplement op basis van planten. Verkrijgbaar in de apotheek. Vraag raad aan uw apotheker.

NUT 2663/16

Lees meer informatie hieronder over het Plantenextract Valeriaan.

14,90 €

Publieksprijs voor een flesje van 60ml

pin

Vind de dichtstbijzijnde apotheek!

Koop het Plantenextract Valeriaan

Ontdek ons gamma plantenextracten van Boiron, echte natuurlijke bronnen van weldaden:

natural

Zuivere en 100% natuurlijke ingrediënten

Eco-Friendly

80% gerecycleerd kartonnen doos, recycleerbaar glazen flesje

Quality

80 jaar expertise, zorgvuldige selectie van planten

Local

77% van onze planten zijn van Europese oorsprong

Een beetje plantkunde: Valeriaan

Valeriana officinalis behoort tot de familie der Caprifoliaceae. Valeriaan is een kruidachtige overblijvende plant, inheems in Europa en Noord-Azië, waarvan er bijna 200 soorten zijn.  De naam valeriaan komt van Valeria, waar de plant overvloedig voorkwam. Het staat ook bekend als kattenkruid, omdat het katten aantrekt en hen een euforisch gevoel geeft. Voor de komst van synthetische kalmerende middelen werd Valeriaanwortel beschouwd als het meest effectieve kalmerende middel. De Romeinen gebruikten het tegen hartkloppingen en hartritmestoornissen. In de Middeleeuwen werd valeriaan aanbevolen als kalmeringsmiddel.  Tijdens de Eerste Wereldoorlog ontwikkelde het gebruik van valeriaan zich om zenuwschokken als gevolg van de bombardementen te behandelen.

Het Boiron plantenextract

Het Valeriaan plantenextract van Boiron wordt bereid uit wortels en wortelstok die in de herfst in Frankrijk worden geoogst. Valeriaanwortel en wortelstok dragen bij tot een goed zenuwevenwicht en bevorderen ontspanning en slaap. Valeriaan bevat valeriaanzuur.

Hoe gebruikt u ons Plantenextract Valeriaan Ontspanning ?Oraal gebruik. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. 60 ml fles met druppelvrije schenktuit en doseerdop met schaalverdeling. Neem 2,5 ml 1 tot 3 keer per dag met de
doseerdop in een beetje water. De aanbevolen dagelijkse dosis bevat 690 mg valeriaanextract.

Samenstelling: Hydroalcoholisch extract van wortels en wortelstokken van Valeriaan (alcohol, water, Valeriana officinalis L.). Alcohol 55%.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties: Een voedingssupplement mag niet als een vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. In het algemeen wordt zwangere vrouwen
en vrouwen die borstvoeding geven aangeraden om het advies van een gezondheidsprofessional in te winnen
vooraleer een supplementatie te nemen.

plantenextract - valeriaan
valeriaan - ontspanning

Zoom op Valeriana officinalis

De moedertinctuur van Valeriana officinalis wordt aanbevolen in geval van ongeduld, prikkelbaarheid, onoplettendheid, rusteloosheid, nerveuze spanning, drang naar activiteit, of slaapstoornissen die verband houden met angst1,3. Het is in het bijzonder aangewezen voor aandoeningen die worden gekenmerkt door een hyperexciteerbaarheid van het zenuwstelsel. Valeriaan voorkomt nervositeit en angst veroorzaakt door het stoppen met roken en geeft een onaangename smaak aan sigaretten5.
 
 De sedatieve werking van Valeriana officinalis wordt meer toegeschreven aan haar sterk anxiolytisch potentieel, dan aan een hypnotisch effect. Daarom kan de slaap alleen worden opgewekt en/of verbeterd bij patiënten bij wie de angst de oorzaak van deze stoornissen is2. De belangrijkste werkzame stof van Valeriana officinalis is valeriaanzuur, dat alleen in valeriaan wordt aangetroffen en er de kalmerende werking aan verleent4.

Sources

1.VARELA DA VEIGA Ariana (2019) Prise en charge naturelle des insomnies, des troubles anxieux et des troubles de l'humeur : Approche micronutritionnelle et phytothérapeutique. Faculté de Pharmacie de Lille

2.PINEAU Stéphanie (2012) Mécanismes d’action cellulaires et physiologiques des composés de la mélisse (Melissa officinalis L.) et de la valériane (Valeriana officinalis L.) Caractérisation et perspectives d’applications pharmaceutiques et phytosanitaires

3.Razlog, R., Pellow, J. & White, S.J., 2012, ‘A pilot study on the Efficacy of Valeriana officinalis mother tincture and Valeriana officinalis 3X in the treatment of attention deficit hyperactivity disorder’, Health SA Gesondheid 17(1), Art. #603, 7 pages.

4.Michael T. Murray (2020) Valeriana officinalis (Valerian). Textbook of Natural Medicine (Fifth Edition), pages 902-905, e1

5.Claire Lerévérend. Prise en charge du sevrage tabagique par le pharmacien d’officine. Sciences pharmaceutiques. 2018. dumas-01936072

Andere producten

Onze artikels