logo boiron
5 stappen om pijn te verminderen

5 stappen om pijn te verminderen na het sporten

Fysieke kwaaltjes en sport
Tijd om te lezen: 5 min

Het beginnen of hervatten van een sport gaat soms gepaard met pijntjes. Hoe kun je je opwarmen om ze te voorkomen? Wat kun je na de sessie doen om ze te vermijden en beter te herstellen? Sportvrouwen delen hun routine...

Sportief advies

Wil je herbeginnen met hardlopen of tennis? Hier zijn een paar tips van ervaren sportvrouwen om je zonder spijt op weg te helpen.

pijn voorkomen Boiron

Voorkomen

"Op aanraden van mijn apotheker neem ik homeopathie voor mijn crossfitles, waar ik me helemaal uitleef met zitten, opstaan, rennen, springen... En bij het weggaan neem ik ook een paar homeopathiekorrels om het spierherstel te bevorderen. Het resultaat: ik weet zeker dat ik de volgende ochtend wakker word met iets minder grimassen en pijn."

Morgane, 26 jaar oud en een crossfit liefhebber.

Boiron spier warming-up

Opwarmen

"Ongeacht de sport is het heel belangrijk om op te warmen voor het begin van een sessie: een beetje joggen, buigen, strekken... Zo kunnen de spieren progressief werken en hun kracht vergroten. Als je de warming-up overslaat, bijvoorbeeld voor een marathon, krijg je gegarandeerd last van je kuiten. Als ik ga hardlopen, begin ik met een actieve wandeling, met ongeveer 7 km/u. En als ik moet tennissen, jog ik eerst vijf minuten. "

Muriel, 40 jaar, marathonloper.

hydratatie sport pijnen boiron

Gehydrateerd blijven

"Ik vertrek altijd met een flesje water en neem ongeveer om de 10 minuten een klein slokje. Dit voorkomt oververhitting van de spieren. Ik drink vooral veel na een sessie. Ik drink ook geen alcohol voor het sporten, want dat verzuurt het lichaam en veroorzaakt spierpijn."

Flora, 31 jaar, tennisster.

stretching pijn in het lichaam sport boiron

Stretching

"In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, moet je niet te veel stretchen onmiddellijk na het sporten. Afhankelijk van de intensiteit van de inspanning creëer je microletsels op de spieren, en door te veel te stretchen vergroot je ze en riskeer je blessures. Dus stretch ik elke spiergroep zachtjes gedurende 20 seconden. 's Avonds daarentegen plan ik een lange sessie van 15 minuten. Dit voorkomt dat de spieren te strak staan en is zeer goed voor de gewrichten."

Sofia, 36 jaar, sportcoach.

massage pijn sport boiron

Massage

"Soms trekken de spieren een beetje na het sporten. Dan masseer ik de meest gevoelige plekken om me na het sporten goed en ontspannen te voelen."

Alexandra, 28, handbalster.