logo boiron
energiek en ontspannen na je vakantie

Hoe blijf je energiek en ontspannen na je vakantie?

Dagelijks leven
Tijd om te lezen: 5 min

Voedingssupplementen voor een energieke start. Ginseng is een natuurlijke energiebooster en heeft veel voordelen. De...

Een gezonde darmflora:

In de zomer eten we vaak wat anders en op andere tijdstippen. Profiteer van de laatste zomerdagen om geleidelijk het ritme van het schooljaar en de terugkeer naar het werk te hervatten. Eet en slaap eerder en op vaste tijden.

Plan gezonde maaltijden voor je darmflora. Voor een gezond tussendoortje is vers fruit of zelfs een groente ideaal: geschilde wortel, kerstomaatjes, stukjes bloemkool, banaan, pitloze druiven, mandarijnpartjes, gedroogde vruchten, enz. Vers fruit, geschild en in kleine stukjes gesneden, maakt uitstekende fruitsalades. Oliehoudende zaden zoals walnoten, cashewnoten of amandelen zijn ook belangrijk vanwege hun rijkdom aan vetzuren: omega-3, 6 en 9.

Naast voeding kan je ook extra zorg dragen voor je darmmicrobioom of die van je kind dankzij voedingssupplementen op basis van bacteriële stammen zoals onze Osmobiome Flora Adult en Osmobiome Flora Junior

Ginseng wortels

Voedingssupplementen voor een energieke start

Ginseng is een natuurlijke booster en heeft veel voordelen. De wortels ervan ondersteunen de fysieke en mentale prestaties door de energie en vitaliteit van het lichaam te helpen behouden. Ze helpen het gevoel van vermoeidheid te verminderen. Het Plantenextract Ginseng maakt deel uit van ons gamma voedingssupplementen op basis van planten met 100% natuurlijke bestanddelen.

Andere essentiële elementen voor een goede start: de vitaminen.

Vitamine D, bijvoorbeeld, is betrokken bij veel mechanismen van onze stofwisseling. Het is bekend om een belangrijke rol te spelen in de goede gezondheid van de botten, maar minder bekend voor de vitaliteit van het lichaam en de goede werking van het geheugen. Een ander voorbeeld is vitamine B9, dat je helpt in vorm te blijven, of vitamine B12, die ook bijdraagt tot de goede werking van het geheugen.

Een gebrek aan vitaminen kan leiden tot algemene vermoeidheid, en vermoeidheid kan zelf leiden tot stress en overbelasting. Stress is de bron van vele stoornissen, zoals slecht slapen of een overmatig verlies van mineralen zoals magnesium, dat zelf nuttig is om stress te beheersen.

Zie je op tegen het nieuwe schooljaar? Voel je je futloos? Last van stress? MagneFATIGUE helpt je om in vorm te blijven na je vakantie.

Kan je niet slapen door stress? Te veel dingen aan je hoofd? Ben je moe als je wakker wordt? MagneNIGHT zal je helpen voor een goede nachtrust.

Geniet van de laatste zomerdagen

Het is niet omdat je kinderen binnenkort terug naar school gaan dat je ‘vacation mood’ voorbij moet zijn. Profiteer van de laatste zonnige dagen om nieuwe energie op te doen met bijvoorbeeld een wandeling in de Ardennen of op het platteland. Geniet nog een laatste keer van de zon aan zee of langs een rivier. Maar neem wel Dapis Gel mee om de lichte jeuk veroorzaakt door muggenbeten snel te kalmeren.

Rust en kalmte in tijden van kortstondige stress

Zoals hierboven vermeld, ervaren ouders en kinderen vaak stress bij het nieuwe schooljaar. Om deze spanningen te verlichten, kan je tijd nemen voor jezelf, je partner en je kinderen. Een film, een etentje in een restaurant, een wandeling in de stad, een uitstapje naar het museum of het park: het belangrijkste is dat je samen met je gezin energie gevende activiteiten organiseert. Makkelijker gezegd dan gedaan, daarom kan het Plantenextract Passiebloem je helpen om rust en kalmte te vinden in tijden van kortstondige stress.