candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Zeker van 100% made in France

 

Om efficiënte, risicovrije en hoogwaardige gezondheidsproducten te garanderen, hebben we ervoor gekozen om de productieprocessen volledig zelf te controleren.

We hebben onze eigen industriële apparatuur om te beantwoorden aan het unieke productieproces van homeopathische geneesmiddelen. Onze granules en globules worden exclusief ontworpen: 

 

  • In Sainte-Foy-lès-Lyon in Messimy (Rhône), 

  • In Montrichard (Loir-et-Cher) 

  • En in Montévrain (Seine-et-Marne) 
     

 

Onze productie-eenheden worden regelmatig gecontroleerd door regelgevende instanties over de hele wereld, zoals het Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (ANSM) voor Frankrijk, of de Food and Drug Administration (FDA) voor de Verenigde Staten.  

souchemask

De garantie van grondstoffen van constante kwaliteit

 

Onze homeopathische geneesmiddelen maken gebruik van de therapeutische eigenschappen van duizenden stoffen van verschillende oorsprong: plantaardig, mineraal/chemisch en dierlijk (bijvoorbeeld gif). Voor hun oogst of teelt omringen we ons met boeren, producenten en professionele plukkers, en geven we de voorkeur aan korte toeleveringsketens. Uiteraard bevatten alle gecultiveerde planten die we gebruiken geen ggo's. Om een perfecte traceerbaarheid van elke grondstof te garanderen, definiëren we ook specificatie instructies voor de locaties en oogstomstandigheden en worden onze partners regelmatig geauditeerd.

Gevarieerde grondstoffen

Laboratoires Boiron

1 020

toegestane stammen gedeponeerd.

FLEUR

53%

van onze stammen zijn van plantaardige oorsprong.

Minérale

33%

van onze stammen zijn van minerale en chemische oorsprong.

animal

14%

van onze stammen zijn van dierlijke oorsprong.

Oogst met respect voor de biodiversiteit

 

Volgens de good practices voor het oogsten van plantensoorten gedefinieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), vereisen onze specificaties voor plukken:
 

  • Het bevorderen van het voortbestaan van de plantaardige bron
  • Het optimaliseren van de traceerbaarheid van plantaardige stoffen 
  • En het behouden van het milieu en de biotopen.

 

Ze zijn ook van toepassing op de teelt van soorten die niet in het wild voorkomen of op soorten die vanwege de gebruikte hoeveelheden bedreigd worden door het oogsten ervan. 

 

 

Logo OMS

 

Productieprocessen onder streng toezicht

 

Zodra ze op onze sites aankomen, worden alle grondstoffen aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen. Deze organoleptische, botanische en fysicochemische controles worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals. Dit garandeert ons dat we stammen, water en lucht van absolute kwaliteit en perfecte traceerbaarheid gebruiken.

 

Tijdens het volledige productieproces voeren onze laboratoria voor chemie, bacteriologie en plantkunde ongeveer 30.000 controles per jaar uit. Hiervoor doen we een beroep op onze 145 apothekers in Frankrijk en in onze eigen analyselaboratoria.

Delen :

Facebook
Linkedin
test@tes.fr
ok