logo boiron

Onze filosofie

Een filosofie gebaseerd op respect en betrokkenheid

Terwijl de uitdagingen voor de volksgezondheid toenemen, moeten onze gezondheidssystemen evolueren naar een meer omvattende en verantwoordelijke aanpak. Ze moeten rekening houden met patiënten die steeds beter geïnformeerd zijn en zich bewust zijn van de noodzaak om hun gezondheid te behouden. Bovendien zetten we ons bij Laboratoires Boiron in om bij te dragen aan een meer humane, respectvolle en duurzame geneeskunde voor patiënten en alle gezondheidszorgprofessionals.

Een respectvolle aanpak voor de patiënt

Door efficiënte en risicoloze gezondheidsoplossingen aan te bieden, is homeopathie een behandeling die respect heeft voor: het functioneren van het lichaam, maar ook voor de persoon zelf door hem of haar centraal te stellen in de behandeling.

Deze alomvattende en gepersonaliseerde benadering die specifiek is voor homeopathie, geeft ons de verantwoordelijkheid om de patiënt, samen met zijn gezondheidsbeoefenaars, te begeleiden bij zijn of haar behandeling, door hem of haar te informeren en adviseren over het gebruik van onze homeopathische geneesmiddelen.

Meer weten over onze relatie met patiënten

Relaties die ethische principes respecteren

De zorg en behandeling van een patiënt moeten het resultaat zijn van een gecoördineerd overleg tussen verschillende gezondheidswerkers. Als laboratorium is het onze taak om heel wat professionals te informeren: medisch specialisten, huisartsen, vroedvrouwen, apothekers ... Bij elk van hen bemiddelen we altijd met respect voor hun therapeutische keuzes. We zorgen nauwgezet voor het opbouwen van transparante relaties, en blijven trouw aan de ethische regels die specifiek zijn voor onze activiteit als farmaceutisch laboratorium.

Lees meer over de verbintenissen van Boiron tegenover gezondheidsprofessionals
 • Boites de granules BOIRON

  58%

  van de Fransen zou willen dat artsen vaker homeopathische geneesmiddelen voorschrijven in combinatie met traditionele geneesmiddelen(1).

 • homeopatische geneesmiddelen

  1/3

  Franse artsen schrijft dagelijks homeopathische geneesmiddelen voor (2).

 • Fransen en homeopathie

  77%

  van de Fransen heeft in zijn/haar leven al homeopathische middelen gebruikt (1)

 • gebruikers homeopathie

  74%

  van de gebruikers vindt de homeopathische geneesmiddelen doeltreffend (1)

1 - Infografie "Fransen en homeopathie", uitgevoerd door IPSOS, onderzoek met 2000 personen. Oktober 2018.
2 - Onderzoek uitgevoerd door IPSOS voor Weleda/Lehning/Boiron met 302 onafhankelijke huisartsen die representatief zijn voor de ondervraagde populatie. Onderzoek uitgevoerd tussen 4 en 13 maart 2019.