logo boiron

Aan de zijde van de patiënten

We hebben volledige controle over het ontwerp en de vervaardiging van onze geneesmiddelen.

 • granules Boiron

  77%

  van de Fransen heeft in zijn of haar leven al homeopathie gebruikt (1).

 • homeopatische geneesmiddelen

  72%

  van de gebruikers was positief nadat ze een homeopathisch geneesmiddelen gebruikten voor een gezondheidsprobleem (1).

 • apotheeker

  87%

  van de Fransen zegt dat hun dierbaren (familie, vrienden, collega's) een beroep doen op homeopathie (1).

 • homeopatische dokter

  68%

  van de Fransen vertrouwt op homeopathische geneesmiddelen voor zijn of haar behandeling (2).

1- Infografie "Fransen en homeopathie", uitgevoerd door IPSOS, onderzoek met 2000 personen. Oktober 2018
2- Onderzoek "Gezondheid vandaag en morgen", uitgevoerd door IPSOS met 2077 personen die representatief zijn voor de Franse bevolking. Oktober 2019.

De kwaliteit van de geneesmiddelen garanderen

We hebben volledige controle over het ontwerp en de vervaardiging van onze geneesmiddelen. Lees meer over onze kwaliteitseisen.

Tijdens hun ontwikkeling voeren we talrijke controles uit om hun betrouwbaarheid en gelijkmatigheid te garanderen. Ze zijn onderworpen aan de goede fabricagemethoden of "Good Manufacturing Practices" (GMP) voor farmaceutische producten en aan lokale vergunningen voor het in de handel brengen (VHB) of homeopathische registraties. Deze vergunningen zijn voor onze patiënten de garantie dat ze over kwaliteitsgeneesmiddelen beschikken die geen risico vormen voor hun gezondheid.

Volledig transparant informeren

Volgens de huidige stand van de wetenschappelijke kennis zijn homeopathische geneesmiddelen van nature niet giftig en veroorzaken ze slechts zelden bijwerkingen. Ondanks de hoge verdunningspercentages van de stammen die de actieve bestanddelen van onze geneesmiddelen vormen, proberen we altijd uit te sluiten dat er zich onbekende bijwerkingen kunnen voordoen. Daarvoor hebben we een proces van geneesmiddelenbewaking opgezet dat:

 • Alle ongewenste effecten die zijn opgetreden tijdens de toediening van een Boiron geneesmiddel registreert, analyseert en rapporteert aan de gezondheidsautoriteiten
 • De gezondheidsprofessionals, alsook de patiënten informeert, onder meer door het aanpassen van de informatie in de bijsluiter

Wist je dat?

In België bestaat er een patiëntenvereiniging voor mensen die zich verzorgen met homeopathie, Pro Homeopathia.

Hun missie:

 • Haar leden en het publiek beter informeren over het ontstaan, de methodes en de waarde van de homeopathische geneeswijze.
 • Bijdragen tot de verdediging van deze medische discipline en van de patiënten bij de belgische overheid en de europese instanties.
Pro Homeopathia
Pro Homeopathia Ontdekken