logo boiron

90 jaar expert

We zijn al 90 jaar toegewijd aan patiënten, zodat iedereen kan profiteren van homeopathie en andere even effectieve, nuttige en veilige gezondheidsproducten.

Jean-Christophe Bayssat, Chief Executive Officer

Hoge verdunningen creëren is een vaardigheid die onze productieapothekers en hun teams sinds 1932 al in stand houden, in het kader van voortdurende verbetering. Met nauwkeurigheid en vakkundigheid realiseren ze hun engagement voor uitmuntendheid terwijl ze tegelijk systematisch streven naar een combinatie van respect voor de homeopathische traditie en innovatie.

Jean-Christophe Bayssat, Chief Executive Officer

Welkom bij de laboratoires Boiron

Boiron à Messimy

Even kwaliteitsgericht als toen

In 1932 begonnen apothekers Jean en Henri Boiron met de productie van homeopathische geneesmiddelen om te voldoen aan de vraag van artsen die op zoek waren naar kwaliteitsproducten voor hun patiënten.

Vandaag blijven we trouw aan hun geest en die van Christian Boiron, door de waarden die ze gedurende meer dan 70 jaar in ons laboratorium hebben laten leven, in stand te houden:

 • een menselijke en respectvolle benadering van de geneeskunde, die beantwoordt aan de verwachtingen van patiënten, of het nu gaat om het algemene verzorgingsaanbod of om de geneesmiddelen die tot hun beschikking worden gesteld
 • wetenschappelijke nauwkeurigheid die, gecombineerd met onze beheersing van de productiefasen, ons toelaat om zo veel mogelijk hoogwaardige gezondheidsproducten te garanderen
 • een hechte band met artsen en apothekers, met wie we in de loop van de tijd een vertrouwensrelatie en een levendige dialoog hebben opgebouwd om ervaringen te delen
 • toewijding om de geneeskunde vooruit te helpen, door het veld van mogelijkheden, met lef en bescheidenheid te bestuderen.

De toewijding van al onze medewerkers weerspiegelt hun passie en plezier bij het volbrengen van onze missie. Ze zetten dit engagement voor uitmuntendheid om in een homeopathisch geneesmiddel dat steeds beter is geïntegreerd in de geneeskunde, steeds nuttiger is voor artsen en apothekers en voor de gezondheid van de patiënten.

Lees de getuigenissen van de Boiron medewerkers

Laboratoires Boiron in cijfers

 • homeopathie

  N°1

  wereldwijd in homeopathie

 • ervaring

  90 jaar

  ervaring

 • landen waar we aanwezig zijn

  50

  landen waar we aanwezig zijn

 • medewerkers over de wereld

  2801

  toegewijde medewerkers over de hele wereld

 • Boiron France productie

  1

  lokaal gecontroleerde productie

Wist je dat?

Het was onder impuls van de broers Boiron dat homeopathie in 1965 deel ging uitmaken van de Franse farmacopee. Vervolgens werd ze in 1982 opgenomen in de Amerikaanse farmacopee en in 1995 in de Europese.

Lees meer over Boiron en de ontwikkeling van homeopathie