logo boiron

Homeopathie in het hart van de wetenschap

Bij Boiron pakken we de zaken puur wetenschappelijk aan. We stellen vragen en formuleren hypothesen...

Isabelle Chanel Directrice scientifique et médicale Boiron

Onze Onderzoeks- en Ontwikkelingsprogramma’s zijn gebaseerd op wetenschap en gericht op patiënten . Ze worden uitgevoerd in samenwerking met gerenommeerde wetenschappelijke partners en stellen ons in staat om de gezondheidsoplossingen van morgen te ontwerpen.

Met respect voor zowel het individu als het milieu biedt homeopathie een breed scala aan behandelingen die een antwoord bieden op de uitdagingen op het gebied van volksgezondheid waarvoor de Laboratoires Boiron zich altijd hebben ingezet.

Isabelle Chanel, wetenschappelijk en medisch Directeur

Een zuiver
wetenschappelijke aanpak

Scientifique homéopathie Boiron
homeopathie in het hart van de wetenschap

Bij Boiron pakken we de zaken puur wetenschappelijk aan.

We stellen vragen en formuleren hypothesen. We toetsen die af via experimenten. Dan trekken we ze indien nodig weer in twijfel, altijd met een kritische geest. Deze wetenschappelijke benadering helpt ons echt vooruit.

Wat we zeker weten, is dat homeopathische geneesmiddelen unieke fysisch-chemische eigenschappen hebben.

En hun biologische werking werd al aangetoond, zowel in cellulaire modellen als in planten- en dierenmodellen. Fundamenteel onderzoek kan dit nu aan het licht brengen en bewijzen.

Bij Boiron gaan we nederig en onbevooroordeeld maar wel vastberaden te werk. Want we willen de patiënt de best mogelijke kansen bieden.

Ontdek alle wetenschappelijke feiten over homeopathie.

Ga naar de website homeopathy-belgium.be