logo boiron

Een Frans laboratorium gericht op de wereld

Een Frans laboratorium met een humanistische geest. Gemaakt in 1932 door de broers Jean en Henri Boiron.

Een Frans laboratorium met een humanistische geest

De Laboratoires Boiron, opgericht in 1932 door de broers Jean en Henri Boiron, zijn vandaag de dag uitgegroeid tot een internationale groep waarvan de homeopathische geneesmiddelen in bijna 50 landen te vinden zijn.

Sinds onze oprichting willen we therapeutische oplossingen ontwikkelen die het lichaam respecteren en verdedigen we het principe van een homeopathie die geïntegreerd is in de geneeskunde.

Ook vandaag nog onderschrijven onze managers, apothekers, artsen en alle teams uit het laboratorium met hart en ziel, met vertrouwen en vastberadenheid, het project van een homeopathie waar iedereen overal ter wereld baat bij heeft.

In Frankrijk en in veel landen schrijven artsen en verloskundigen homeopathie voor, wordt homeopathie gebruikt in ziekenhuizen en miljoenen mensen gebruiken het om alledaagse aandoeningen te verlichten.(1)(2)

Dit vertrouwen is het resultaat van meer dan 90 jaar betrokkenheid en toewijding. Het moedigt ons aan om door te gaan met ons project om homeopathie de plaats te geven die ze verdient in Frankrijk en de rest van de wereld.

Wist je dat?

In Frankrijk schrijft bijna één op de drie artsen dagelijks homeopathische geneesmiddelen voor(3).

Ontdek de activiteit van Boiron in Frankrijk
Christian Boiron

Als laboratorium verbinden we ons ertoe jou betrouwbare homeopathische geneesmiddelen van hoge kwaliteit te garanderen. Voor jou en de 400.000 gezondheidszorgprofessionals over de hele wereld die er een beroep op doen.

Onze roeping: bijdragen tot de gezondheid van patiënten en tot de vooruitgang van de geneeskunde dankzij de specificiteit en het nut van homeopathie.

Christian Boiron

BOIRON EN Belgique

Boiron is actief in België met een vestiging waar magistrale bereidingen worden geproduceerd.

1 -B. Poitevin, WHO Policy and Practice, Integrating homoeopathy in health systems, 1999 http://www.who.int/bulletin/archives/77(2)160.pdf
2 -World Health Report, WHO Global Atlas of Traditional, Complementary and Alternative Medicine, Map Volume, 2005e
3 -Studie uitgevoerd door IPSOS voor Weleda/Lehning/Boiron bij302 liberale huisartsen, representatief voor deze ondervraagde doelgroep. Bevragin uitgevoerd tussen 4 en 13 maart 2019. Op te merken dat de helft van de huisartsen verklaart om minstens er minstens 1 keer per week voor te schrijven. "