logo boiron

Een moedige familiegeschiedenis

Levens en energie gericht op de ontwikkeling van homeopathie

Levens en energie gericht op de ontwikkeling van homeopathie

Vanaf 1932 wijdden de broers Jean en Henri Boiron, zelfs in hun passie verbonden als tweeling, hun leven aan homeopathie, om artsen te voorzien van homeopathische kwaliteitsgeneesmiddelen.

Hun ondernemersgeest en hun nauwkeurigheid als wetenschappers, hebben hen in staat gesteld deze behandelingswijze te promoten. Ze waren pioniers in onderzoeks- en productieprocessen en hebben ook bijgedragen aan de erkenning en opleiding op het gebied van homeopathie over de hele wereld.

Ontdek Boiron in de wereld

De familiegeschiedenis ging verder met hun kinderen en in het bijzonder met Christian Boiron, die meer dan 40 jaar aan het hoofd van het bedrijf stond, geholpen door zijn zus Michèle, zijn broer Thierry en een van zijn dochters, Anabelle. Die laatste heeft momenteel binnen het bedrijf de functie van General Manager en Director of Public Affairs & Distribution France.

Vandaag streeft Valérie Lorentz-Poinsot, die in januari 2019 Christian Boiron opvolgde als General Manager, met vastberadenheid hetzelfde doel na: homeopathie de plaats geven die het verdient in de geneeskunde, door elke gezondheidszorgprofessional en elke patiënt de gelegenheid te geven om zijn toevlucht te nemen tot homeopathische geneesmiddelen.

Lees het interview met Valérie Lorentz-Poinsot

De belangrijkste data

timeline Boiron 2023

Een moedige familiegeschiedenis

Vidéo Une histoire de famille et d'audace