candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Messimymask

Een veeleisend milieubeleid

 

Of het nu gaat om het ontwerp en de werking van onze gebouwen en industri├źle faciliteiten of de productie van onze homeopathische geneesmiddelen, het beheersen van milieurisico's en -impact is een belangrijk punt voor Laboratoires Boiron. We leven niet alleen de geldende regelgeving na, we zijn op veel fronten bezig met continue verbetering om de ecologische voetafdruk van onze activiteit terug te brengen.

Behoud van de biodiversiteit

 

Onze homeopathische geneesmiddelen worden voornamelijk geproduceerd uit stoffen van plantaardige oorsprong. Het oogsten van wilde planten door onze partners respecteert de good practices gedecreteerd door de WHO. Onze specificaties omvatten het bevorderen van het voortbestaan van de plantaardige bron, het optimaliseren van de traceerbaarheid van plantaardige stoffen, en ook de bescherming van het milieu en de biotopen. 

 

Beperking van ons waterverbruik 

 

Voor de vervaardiging van onze producten ontwikkelen we onze industri├źle installaties zo snel mogelijk met behulp van technologische oplossingen om elke liter water optimaal te gebruiken: beheer en opvolging van ons verbruik, rationalisering van de productieprocessen, investeringen in innovatieve technologie├źn voor onze wastoren ge├»nstalleerd in 2015 ...┬á

 

Controle over ons energieverbruik

 

Dankzij hoogwaardige technische oplossingen integreren we het idee van energiebesparing in elk bouw- of vervangingsproject van technische installaties: warmtepompen, condensatieketel, temperatuurregeling in het pand, toepassing van RT 2012 voor kantoorruimten, enz

 

Reduceren luchtemissies

 

Waar dat technisch mogelijk is, zijn wij voorstander van het beperken van emissies bij de bron. Zo hebben we ervoor gekozen om onze Messimy site uit te rusten met condensatieketels om de emissies van onze ketelruimten te beperken en te verbeteren. Onze koelgroepen werken met groene koelmiddelen en volgen een strikt onderhoudsschema. Ten slotte valideerde het Regionale Departement voor Uitrusting, Planning en Huisvesting (DREAL) onze wastoren op de site van Messimy voor de vervaardiging van onze moedertincturen. Zo bieden we alle garanties op het gebied van respect voor het milieu. 

Wist je dat?

 

Onze 3 Franse productievestigingen hebben de status van Geklasseerde Installaties voor de Bescherming van het Milieu (ICPE) en zijn onderworpen aan tal van bepalingen voor milieurisicopreventie. 

Vermindering van lozing in het water

 

Door de homeopathische verdunning van de actieve bestanddelen lozen we geen geneesmiddelen in het water. Het risico op watervervuiling op onze sites is klein door de onschadelijkheid van de producten die we hanteren (suiker, ethanol, vaseline). Desondanks staan onze vestigingen onder streng toezicht. Wekelijks worden interne analyses uitgevoerd en regelmatig neemt een erkend meetlaboratorium monsters. In het kader van de uitbreiding van onze site in Messimy hebben we een nieuw voorzuiveringsstation voor water geïnstalleerd.

 

Afval beheren en sorteren

 

Recycleren is al een twintigtal jaar een van onze prioriteiten. We hebben een niveau van uitmuntendheid bereikt met onze talrijke recyclagekanalen: papier, plastic, pallets, metaal, gesuikerd water, plantaardig afval, gebruikte patronen ...

 

Sleutelgetal

 

41 ton: dat is de hoeveelheid karton die we hebben uitgespaard in twee jaar, door het aantal displays met 50 % te verminderen. 

Wist je dat?

 

In alle landen waar we actief zijn, hebben we al onze dieselvoertuigen vervangen door schone hybride, benzine- of elektrische voertuigen.

 

Delen :

Facebook
Linkedin
test@tes.fr
ok