logo boiron

Het welzijn van onze medewerkers in de hand werken

We zijn ervan overtuigd dat welzijn voor prestaties zorgt. Deze sociale filosofie leidt ons op geheel natuurlijk wijze naar één doel: gunstige voorwaarden en een vriendelijke omgeving creëren zodat elke medewerker kan openbloeien.

Christian Boiron

Het sociale engagement staat
centraal in het Boiron project

Vanaf het begin was Christian Boiron ervan overtuigd dat het mogelijk was om een bedrijf anders te leiden: afstappen van de traditionele tegenstelling tussen management en medewerkers en iedereen rond een verenigend project samenbrengen.

Ontwikkeling ten dienste van prestaties

Christian Boiron is er altijd van overtuigd geweest dat het mogelijk was om het bedrijf anders te leiden en te beleven. Sinds 1974 bracht hij een baanbrekend concept van management aan, gebaseerd op de overtuiging dat het sociale en het economische twee dimensies zijn die niet van elkaar gescheiden of naar waarde gerangschikt moeten worden, maar dat ze net samenwerken.

Sociaal, want om vooruit te komen heeft het bedrijf de bijdrage nodig van elke medewerker, hun knowhow, hun vaardigheden en hun motivatie.
En alleen door zich te kunnen ontplooien in het bedrijf kan hij of zij het beste van zichzelf geven.

Economisch, omdat de prestaties van het bedrijf het mogelijk maken een blijvende financieringsbron te reserveren voor sociale innovaties die de werknemers ten goede komen.
Het sociale aspect is nauw verbonden met de prestaties van het bedrijf. Die prestaties evolueren alleen als de medewerkers zich kunnen ontplooien. Vandaag de dag blijft deze aanpak het hele bedrijf dagelijks inspireren.

Een individuele benadering van werktijd

De personalisering van de werktijd is een van de factoren van het welzijn van de werknemers in het bedrijf. In 2022 koos 12% van de medewerkers van Groupe Boiron ervoor om deeltijds te werken om hun leven beter te organiseren en zich tegelijkertijd aan persoonlijke projecten te wijden. Om de overgang van beroepsactiviteit naar pensionering te vergemakkelijken, bieden we onze medewerkers ook de mogelijkheid om hun werkuren geleidelijk te verminderen, met behoud van hun volledige salaris.

Wist je dat?

Boiron, voorloper van de functie van Happiness Officer!

Reeds in 1983 hadden de Laboratoires Boiron een zeer vernieuwende keuze gemaakt: een functie creëren die destijds "Dame van het huis" heette, met als missie het welzijn van de werknemers in het bedrijf te verbeteren.

BIEN ETRE

Verantwoorde initiatieven om de vrije tijd te
verlevendigen

Onze vrijwillige medewerkers kunnen deelnemen aan een aantal activiteiten in lijn met onze bedrijfsfilosofie: sportactiviteiten zoals Pilates, yoga of BungyPump, maar ook conferenties en debatten over gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

Sinds de installatie van 5 bijenkorven op de site van Messimy en Olmes kunnen onze medewerkers bovendien via ontdekkingsworkshops meer te weten komen over het leven van bijen en hun rol in het behoud van de biodiversiteit. In 2021 werd 70 kg honing geoogst en iedereen kan die in het restaurant proeven.

Een ander voorbeeld van een verantwoord initiatief: ter gelegenheid van het Boiron 360° evenement hebben wij in samenwerking met onze ondernemingsraad een workshop georganiseerd om houten banken te maken. Dankzij de betrokkenheid van vele vrijwilligers hebben we onze ongebruikte pallets gerecycleerd om de buitenruimtes van onze sites nieuw leven in te blazen.