candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

 petite pharmacie familialemask

Frankrijk is de historische bakermat van de Laboratoires Boiron. In dit land met een sterke homeopathische traditie groeide ons bedrijf in 80 jaar tijd uit van een kleine familieapotheek tot een internationale groep, zonder ook maar iets van zijn DNA te verliezen.

 

KORTE GESCHIEDENIS VAN EEN GROOT FAMILIEAVONTUUR 

Vanaf 1932 wijden de broers Jean en Henri Boiron hun leven aan homeopathie, om artsen te voorzien van homeopathische kwaliteitsgeneesmiddelen. Hun ondernemersgeest en hun wetenschappelijke nauwkeurigheid stellen hen in staat om deze geneesmiddelen verder te ontwikkelen en wereldwijd bekend te maken.

Het verhaal gaat verder met hun kinderen en in het bijzonder met Christian Boiron, die meer dan 40 jaar aan het hoofd van het bedrijf stond.

Vandaag streeft Valérie Lorentz-Poinsot, die hem opvolgde, met vastberadenheid hetzelfde doel na: homeopathie de plaats geven die ze verdient in de geneeskunde, door elke gezondheidszorgprofessional en elke patiënt de gelegenheid te geven om homeopathische geneesmiddelen te kunnen gebruiken.

VANDAAG IN FRANKRIJK 

Bijna 2400 mensen, onder wie 140 apothekers, werken dagelijks aan de vervaardiging en de ontwikkeling van onze geneesmiddelen in onze 3 productievestigingen:

- Messimy: hoofdkantoor en belangrijkste productie-eenheid (Rhône)

- Montrichard (Loir-et-Cher)

- Montévrain (Seine-et-Marne)

Onze geneesmiddelen worden vervolgens gestuurd naar de ongeveer vijftig landen en gebieden waar ze beschikbaar zijn.

OLMESmask
DOCSmask

HOMEOPATHIE AAN DE ZIJDE VAN GEZONDHEIDSPROFESSIONALS 

Sinds onze oprichting hechten we belang aan de ontwikkeling van homeopathie geïntegreerd in de geneeskunde. Hiervoor werken we samen met artsen, apothekers, verloskundigen en alle gezondheidsprofessionals, en worden we steeds nieuwsgieriger naar en geïnteresseerder in de voordelen van homeopathische geneesmiddelen.

 Vandaag:

- 61 % van de huisartsen vertrouwt homeopathische geneesmiddelen en 34 % schrijft ze dagelijks voor (1)

- 78 % van de verloskundigen (die sinds 2011 bevoegd zijn om homeopathie voor te schrijven) schrijft ze regelmatig voor en bijna de helft elke dag (2)

- Meer dan 300 ziekenhuizen gebruiken ze

Om zo dicht mogelijk bij gezondheidszorgprofessionals te zijn, zijn we overal in het land aanwezig:

- 27 Boiron vestigingen bedienen dagelijks de 21.000 Franse apotheken en hun patiënten

- Bijna 100 medisch afgevaardigden, bijna 160 farmaceutische vertegenwoordigers en 5 ontwikkelingsadviseurs in de diergeneeskunde ondersteunen artsen, apothekers, dierenartsen en ziekenhuizen bij het gebruik van homeopathische geneesmiddelen.

EEN REFERENTIELABORATORIUM IN ZELFMEDICATIE VOOR DE FRANSEN 

Boiron is een referentielaboratorium voor zelfmedicatie (3), dat wil zeggen dat we een gezondheidsoplossing bieden waar de Fransen in eerste instantie naar teruggrijpen.
Deze erkenning is een aanwijzing voor het vertrouwen van gezondheidszorgprofessionals in homeopathie en de groeiende wens van patiënten om over efficiënte oplossingen te beschikken die het lichaam respecteren. Dit vertrouwen is het resultaat van meer dan 80 jaar betrokkenheid en toewijding van ons bedrijf. Het moedigt ons aan om door te gaan met ons project om homeopathie de plaats te geven die ze verdient binnen de geneeskunde.

"(1) Onderzoek uitgevoerd door IPSOS voor Weleda/Lehning/Boiron met 302 onafhankelijke huisartsen die representatief zijn voor de ondervraagde populatie. Onderzoek uitgevoerd tussen 4 en 13 maart 2019. (2) Onderzoek ""Onafhankelijke vroedvrouwen en homeopathie"", uitgevoerd in 2013 door Imago met 212 onafhankelijke vroedvrouwen. (3) IQVIA Cumul Annuel Mobile geldig eind december 2019"

Delen :

Facebook
Linkedin
test@tes.fr
ok