candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Wat is Arnica montana?

 

Arnica montana - of Arnica van de bergen - is een wilde plant die in de Europese hooglanden groeit en bekend staat om haar verzachtende eigenschappen en werking op spierpijn en spiervermoeidheid.

 

Arnica montana (valkruid), dat op bergweiden en met name in de Vogezen wordt geteeld, is al honderden jaren bekend om zijn talrijke geneeskrachtige eigenschappen. Het moet gezegd dat de vele positieve effecten die aan de plant worden toegeschreven duidelijk in haar voordeel spelen: genezing van bloeduitstortingen, verzachting van pijn en pijnen, kalmerende eigenschappen. Arnica montana is een echte bondgenoot die uw dagelijks leven zou moeten vergemakkelijken.

 

arnica montana - belofte boironplay

L'Arnica
de Boiron belofte

arnicamask

De kracht van de verse plant

Pour les Laboratoires Boiron, respecter l’arnica c’est respecter les bienfaits de ses principes actifs. Voilà pourquoi, nous avons fait le choix de n’utiliser que des plantes fraîches, cueillies fleuries et entières.

 

Dès la récolte, les plantes sont acheminées vers nos laboratoires dans les 72 heures. À leur réception, des contrôles rigoureux s’assurent de leur qualité, de leur taux d’humidité et de l’absence de radioactivité. Les plantes subissent également des analyses phytochimiques. Si les résultats prouvent leur bonne qualité, la phase de transformation peut alors commencer. Puis, à la fin du processus de fabrication, chaque lot d’extrait obtenu est contrôlé selon les spécifications de la Pharmacopée Française afin d’en garantir la qualité et l’efficacité.

Getuigenissen

 

"De weldaad van Arnica bij kneuzingen, bloeduitstortingen, oedemen, spierpijnen of ontstekingsreacties is al zeer lang bekend. En zelfs vandaag de dag profiteren we van de opmerkelijke ontstekingsremmende, antioxiderende, vasculoprotectieve, venotonische, antimicrobiële en antitrombotische eigenschappen van deze plant".

 

Dr Khalil Taoubi - Wetenschappelijk Attaché Boiron

 

"De Arnica plant is echt mijn dagelijkse bondgenoot. Om mijn inspanningen te begeleiden in mijn sport op hoog niveau. Of om mij te helpen mijn kleine zorgen en die van mijn kinderen te verlichten in ons dagelijks leven."

 

Het standpunt van de Wereldgezondheidsorganisatie

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent het "traditionele" gebruik van Arnica "bij de plaatselijke behandeling van pijn en ontsteking ten gevolge van kleine kneuzingen en ongevallen (bloeduitstortingen, hematomen)", alsook bij "de plaatselijke behandeling van ontstekingen, insectenbeten en oppervlakkige flebitis (de aanwezigheid van een bloedklonter in een ader onder de huid, zoals een spatader)".1

150 stoffenmask

Meer dan 150 stoffen geĂŻdentificeerd

 

FlavonoĂŻden, lactonen, fenolzuren, triterpenoĂŻden... dit zijn de wetenschappelijke namen van de stoffen in Arnica die voor uw gezondheid zorgen. Ontdek ze allemaal in dit schema.1,2

Bedreigd met uitsterven

 

Maar deze prachtige wilde plant wordt met uitsterven bedreigd. Enerzijds is er een groeiende vraag van farmaceutische bedrijven naar deze plant, die bekend staat om haar vele geneeskrachtige eigenschappen. Anderzijds is de soort verzwakt door menselijke activiteit: intensieve landbouw, bemesting van de bodem, oogsten... Ze moet dus beschermd worden om te overleven. Gelukkig zijn er initiatieven genomen om een meer respectvolle cultuur van Arnica montana te bevorderen. In de Vogezen, bijvoorbeeld, is er een overeenkomst over het oogsten van de plant. Wij, de Laboratoires Boiron, hebben ook de uitdaging van de oogst begrepen en we hebben daarbij een overeenkomst ondertekend om de duurzaamheid van de Arnica montana plant te garanderen.

 

Evy Gruyaert, Arnica ambassadrice

 

Als ambassadrice voor Boiron trok Evy Gruyaert in juni 2020 naar het hart van de Vogezen voor de jaarlijkse Arnica montana-oogst. Zij ontdekte de kalmerende eigenschappen van deze plant en het effect ervan op spierpijn en vermoeidheid. Kom net als Evy meer te weten en laat je overtuigen door de kracht van Arnica, Ă©Ă©n van de vele natuurlijke, veilige en ecologische producten van Boiron.

arnicaplay

Arnica montana
samen met Evy Gruyaert

Monographie OMS ARNICA – 2007 https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/42052/9789241547024_eng.pdf?sequence=3&isAllowed=y page 89

Pinkas M., Pinchon T.M. Arnica montana L. (Asteraceae) ; in Cornillot : Acupunture & Médecine traditionnelle chinoise, Phytothérapie & Aromathérapie, Homéopathie. Ed. Fison-Roche, 1996, 77-83.

Hänsel R., Keller K., Rimpler H., Schneider G. Hagers Handbuch der Pharmazeutischen Praxis 5. Auflage. Springer Verlag, Berlin, 1992, Band 4 : Drogen A-D, 345.

Delen :

Facebook
Linkedin
test@tes.fr
ok

Onze gezondheidtips