logo boiron
muggenbeten

Wandeling in de natuur: Hoe kan je jeuk door muggenbeten verlichten?

Dermatologie
Tijd om te lezen: 5 min

Er gaat niets boven de lente om van de buitenlucht te genieten: het is nog niet te warm om de natuur in te trekken. Er zijn zoveel activiteiten om uit te kiezen, zoals kamperen en wandelen. Het enige nadeel van al deze prachtige activiteiten zijn de onvermijdelijke muggenbeten!

Een muggenbeet is pijnlijk door de huidreacties die hij veroorzaakt. Deze symptomen worden veroorzaakt door het speeksel van het insect dat het stollen van het bloed verhindert.

Bossen zijn uitstekende plaatsen om te verkennen, maar pas op voor insectenbeten en -steken!

Bossen hebben de kracht om niet alleen op volwassenen, maar ook op kinderen indruk te maken. Veel campings zijn gezinsvriendelijk en hebben ook faciliteiten voor jonge kinderen.

Je kunt ook kamperen overwegen. Vergeet echter niet dat bossen een thuis zijn voor talloze muggen en insecten die pijnlijke beten of steken kunnen achterlaten op de huid van je gezinsleden. Ze zijn niet alleen hinderlijk, maar kunnen soms ook ernstige symptomen veroorzaken, zoals allergieën, koorts of diarree.

Draag geschikte kleding die het hele lichaam bedekt en gebruik een insectenwerend middel tijdens het kamperen of wandelen. Het is altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen.

6 tips om de pijn en de jeuk van insectenbeten te verlichten:

  1. Reinig met water en zeep en desinfecteer met een antiseptische oplossing
  2. Vermijd krabben, want dat maakt de jeuk erger. Om deze te verlichten, wrijf je zachtjes met de palm van je hand over de beet.
  3. Breng ijs, gewikkeld in een schone doek, aan op de plaats van de beet gedurende ongeveer 10 minuten om de pijn en de jeuk te verlichten.
  4. Bevochtig de beet om de huid af te koelen en de jeuk te verzachten.
  5. Je kunt ook een geschikt product aanbrengen.
  6. Bij een bijensteek moet de angel uit de wond worden verwijderd en mag de gifzak niet worden platgedrukt.

Het is ook altijd nuttig om een tube Dapis Gel bij de hand te hebben, onze zeer nuttige oplossing om de jeuk veroorzaakt door muggenbeten te verlichten.

Ontdek ons product Dapis Gel

https://www.boiron.ca/toutes/le-guide-de-survie-de-lete-pour-toute-la-famille/
https://www.boiron.ca/toutes/conseils-piqures-moustiques/
https://www.boiron.ca/toutes/les-indispensables-de-votre-ete-en-sante/
https://www.boiron.ca/douleurs/9-solutions-pour-mieux-vivre-et-profiter-des-vacances-dete-avec-les-enfants/
Boiron: Fiche pathologie, piqûres d'insectes