candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Winterpathologieƫn herkennen

Ā 

Griepachtige toestanden

Ā 

Verplaatsingen voor het werk, de werkdruk, familiale verplichtingen, reizen,ā€¦ Griepachtige toestanden maken geen deel uit van uw agenda!

Ā 

Wat zijn griepachtige toestanden?

Ā 

Griepachtige toestanden zijn te wijten aan virussen die u besmetten. Bovendien zijn deze virussen besmettelijk en worden ze doorgegeven via de luchtwegen.
De eerste symptomen van griep zijn koorts, koude rillingen, hoofdpijn en spierpijn.

Ā 

Keelpijn

Ā 

Koude, vochtigheid, luchtstromen, airco, luchtvervuiling, rokerige ruimtes,ā€¦kunnen aan de basis liggen van keelpijn.

Ā 

Wat is keelpijn?

Ā 

Keelpijn is een irritatie van de achterste keelholte, met jeuk en prikkelingen tot gevolg. Deze oncomfortabele symptomen, die bovendien seizoensonafhankelijk zijn, zijn meestal van milde en voorbijgaande aard. Ze verdwijnen snel wanneer ze van in het begin behandeld worden.

Ā 

Hoest

Ā 

Meestal mild en voorbijgaand, maar toch hinderlijk en vermoeiend. En niet alleen voor de zieke, maar ook voor zijn of haar omgeving...

Ā 

Wat is hoest?

Ā 

Hoest kent vele aanleidingen: blootstelling aan koude, vochtigheid, airco, luchtvervuiling, luchtstromen, pollen,... Hoest is een reflex van ons organisme die uitgelokt wordt door de ophoping van slijmen of door irritatie van de luchtwegen.
Hoest kent 2 types : droge hoest en vette hoest.

Bij vette hoest moet het organisme geholpen worden om de slijmen uit de luchtwegen te evacueren door ze vloeibaar te maken. Zo kunnen ze makkelijker opgehoest worden.

Droge hoest moet gekalmeerd worden. Zo wordt de irritatie beperkt.
Ā 

Verkoudheid

Ā 

Een verstopte neus, of - juist het tegengestelde ā€“ een neus die stroomt als een fontein, hoestbuien, tranende ogen,...

Een verkoudheid is altijd van voorbijgaande aard, maar brengt altijd de nodige last en vermoeidheid met zich mee. De oorzaken van een verkoudheid zijn talrijk en gevarieerd: plotse koude, vochtigheid, airco,...

Ā 

Wat is een verkoudheid?

Onze neus filtert de lucht die stofdeeltjes, microben en andere vervuilingen bevat. Maar soms wordt deze filterfunctie overbelast. Het gevolg is neusloop of neusverstopping, niesbuien, tranende ogen,ā€¦ Verkoudheden evolueren in verschillende fases, met soms overvloedige en irriterende secretie. Deze kan helder of visceus zijn. Verkoudheden worden veelal geassocieerd met hoofdpijn en een algemeen gevoel van vermoeidheid. Daarom vinden we een verkoudheid ā€lastigā€, vooral wanneer dit meerdere dagen aansleept.

Reageer vanaf de eerste symptomen

Maak je de goede reflexen eigen om winterpathologieƫn te voorkomen en te verzorgen.

Om de symptomen doeltreffend te bestrijden is snel reageren de boodschap.

Praat met je apotheker of dokter, zij kunnen jou homeopathische geneesmiddelen adviseren of voorschrijven die perfect afgestemd zijn op je symptomen.

Ā 

Bereid je voor op de winter

Ā 

Behoud je goede vorm

Ā 

  • Opteer voor een gevarieerde en gebalanceerde voeding met een voldoende consumptie aan groenten en fruit, wegens hun rijkdom aan vitaminen en mineralen.
  • Slaap voldoende.

Zorg voor een gezonde leefomgeving

Ā 

3 aandachtspunten: verlucht, bevochtig en verwarm met mate

Ā 

  • Aarzel niet om de ramen open te zetten, zelfs wanneer het koud is
  • Zet op verschillende plaatsen in huis luchtbevochtigers met enkele druppels essentiĆ«le olie (eucalyptus, rozemarijn, den,...)

Vermijd bruuske temperatuurswisselingen. Stel de kamertemperatuur in op 20Ā°C voor de leefruimtes en 18Ā°C voor de slaapkamers

DelenĀ :

Facebook
Linkedin
test@tes.fr
ok

Onze gezondheidtips