candidats

Jobkandidaat

journalist

Journalist

gezondheidsprofessional

Gezondheidsprofessional

Plantenextracten

Salie - Menopauze

Een gamma voedingssupplementen op basis van planten met 100% natuurlijke bestanddelen.

  • Geconcentreerde actieve bestanddelen: de Plantenextracten van Boiron worden verkregen uit planten die in een hydroalcoholische oplossing zijn gemacereerd om hun actieve bestanddelen te extraheren en te behouden.
  • Oplossingen van natuurlijke oorsprong: Om de natuurlijkheid van de extracten te behouden, voegt Boiron geen smaakstoffen of smaakcorrectoren toe om een voedingssupplement te verkrijgen dat van nature geconcentreerd is in actieve bestanddelen.
  • Een keuze die de gezondheid respecteert: De Plantenextracten van Boiron zijn bondgenoten tegen de verschillende ongemakken van het dagelijkse leven en helpen het evenwicht van de lichaamsfuncties te bewaren.

 

Voedingssupplement op basis van planten. Verkrijgbaar in de apotheek. Vraag raad aan uw apotheker.

NUT 2663/20

Lees meer informatie hieronder over het Plantenextract Salie

14,90 €

Publieksprijs voor een flesje van 60ml

pin

Verkrijgbaar in je buurtapotheek of online apotheek!

Koop het Plantenextract Salie - Menopauze

Ontdek ons gamma plantenextracten van Boiron, echte natuurlijke bronnen van weldaden:

natural

Zuivere en 100% natuurlijke ingrediënten

Eco-Friendly

80% gerecycleerd kartonnen doosje, recycleerbaar glazen flesje

Quality

80 jaar expertise, zorgvuldige selectie van planten

Local

77% van onze planten zijn van Europese oorsprong

Een beetje plantkunde: Salie

Salie, Salvia officinalis, behoort tot de Lamiaceae-familie. De eerste vermelding van salie komt voor in de Ebers papyrus (1500 v. Chr.). Salvia komt van salvare, wat in het Latijn redden of genezen betekent. Er zijn ongeveer 500 soorten Salvia.

Het Boiron plantenextract

Boiron Salie-extract wordt bereid uit de bovengrondse bloeiende  delen die in het voorjaar in Frankrijk worden geplukt. Salie bevat flavonoïden. Saliebladeren dragen bij tot het vrouwelijk comfort tijdens de menopauze.

 

Hoe gebruikt u ons Plantenextract Salie - Menopauze ?

Oraal gebruik. Voor volwassenen. 60 ml fles met druppelvrije schenktuit en maatbeker met schaalverdeling. Neem 2,5 ml 1 tot 3 keer per dag met de doseerdop in een beetje water. De aanbevolen dagelijkse dosis bevat 690mg Salie-extract.

Samenstelling: Hydroalcoholisch extract van de bovengrondse bloeiende delen van salie (alcohol, water, Salvia officinalis L.). Alcohol 55%.

Voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties:

Een voedingssupplement mag niet als een vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijlworden gebruikt. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. In het algemeen wordt zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aangeraden om het advies van een gezondheidsprofessional in te winnen vooraleer een supplementatie te nemen.

salie
salie

Zoom op Salvia officinalis

 

De moedertinctuur van Salvia officinalis reguleert het zweten tijdens de menopauze en 's nachts (nachtzweten)1. Het kan de intensiteit en de frequentie van opvliegers verminderen, en kan de symptomen die gepaard gaan met het premenstrueel syndroom verminderen5. Het heeft een spasmolytische werking op gladde spiercontracties en kan 70 tot 85% van de contracties remmen1.

 Het begin van de menopauze gaat gepaard met een radicale verandering van het hormonale evenwicht, een daling van het oestrogeen en een stijging van de FSH- en LH-hormonen, waardoor uiteindelijk het progesterongehalte daalt en permanente amenorroe optreedt4. De verlaging van het oestrogeenniveau leidt tot een hele reeks aandoeningen, met als meest voorkomende symptoom opvliegers3,4: tot 88% van de vrouwen in de menopauze krijgt ermee te maken, met een gemiddelde duur van meer dan 5 jaar2. Andere symptomen zoals slaapstoornissen, emotionele labiliteit en zelfs depressie worden toegevoegd aan de verschillende stoornissen die verband houden met de menopauze5. Een op de drie vrouwen meldt slaapproblemen tijdens de menopauze2. De salie moedertinctuur toont een aanzienlijke doeltreffendheid bij het verminderen van de frequentie van de opvliegers tijdens de menopauze (verum -56,3%, placebo +4,8%) 2.

BRONNEN

1 European Medicines agency (2016) Assessment report on Salvia officinalis L., folium and Salvia officinalis L., aetheroleum. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC)/ 150801/2015

2 Bommer S., Klein P., Suter A. First time proof of sage’s tolerability and efficacy in menopausal women with hot flushes. Advances in Therapy. 2011;28(6):490–500. doi: 10.1007/s12325-011-0027-z. 

3 Afsaneh Zeidabadi, et al. (2020) The effet of Salvia officinalis extract on symptoms of flushing, night sweat, sleep disorders, and score of forgetfulness in postmenopausal women. Journal of Family medicine and Primary care, 9(2) : 1086-1092. doi: 10.4103/jfmpc.jfmpc_913_19

4 Rahele Kargozar, et al. (2017) A review of effective herbal medicines in controlling menopausal symptoms. Electronic Physician, 9(11) : 5826-5833.  doi: 10.19082/5826

5 Tober, C., Schoop, R. Modulation of neurological pathways by Salvia officinalis and its dependence on manufacturing process and plant parts used. BMC Complement Altern Med 19, 128 (2019). https://doi.org/10.1186/s12906-019-2549-x